7 °C Budapest

Tavaszköszöntő akciókkal támadnak a boltok: ezt keresd a Tescóban, Aldiban

2019. február 28. 15:30

Ideje elkezdeni a kertben munkálkodni, és a tavaszi nagytakarítás is eléggé esedékes. Ezek azonban elég költséges dolgok, ha szakemberrel csináltatjuk meg. Éppen ezért sokan a saját kezükbe veszik a dolgot: nekik segítségül megnéztük, mi akciós a hiperekben.

Szépen lassan tavaszba fordul az idő: ideje rendbe tenni a kertet, kiültetni a virágokat, elvetni a magvakat. Már a fagy is egyre ritkább, így éjjel se lesz nagy bajuk a növényeknek. Ideje tehát ásni, gazolni, vetni! Február végén, március elején már el kell kezdeni a felkészülést, ha jó termést akarunk betakarítani. Mielőtt nekilátunk, érdemes átnézni a kerti eszközöket, mi ment tönkre, mit kell cserélni - és persze a virágokat, magokat sem árt beszerezni. Átnéztük hát a boltok akciós ajánlatait: mi mindent lehet olcsón venni a kertbe.

A hétvége emellett ideális lehet arra, hogy végre rendet tegyünk, elpakoljunk és kitakarítsunk otthon. Viszont egy tavaszi nagytakarítás nem kis munka: még egy kisebb lakás rendbetétele is napokat vehet igénybe, egy nagyobb, akár több emeletes ház pedig még keményebb dió. Sokan ráadásul hétvégén is dolgoznak, vagyis vagy esténként pakolásznak és takarítanak, vagy dönthetnek úgy is, hogy nem ők kínlódnak ezzel, inkább megbíznak valakit. Arról már a Pénzcentrum isírt korábban,hogy Magyarországon több cég is kínál takarítási szolgáltatásokat, ám ezek több tízezer forintot is elvihetnek.

Sokan vannak, akik nem szegődnek el valamelyik céghez, hanem önállóan vállalnak takarítást. Az interneten nagyon hamar rengeteg olyan hirdetést találhatunk, amelyben takarítók keresik leendő munkaadójukat. Változó, ki mennyit kér, akad, aki 500-800 forintos, más 1000-2000 forintos, megint más 2500-3000 forintos óradíjat ad meg, de találtunk olyant is, aki Miskolcon például óránként 5000-9000 forintot kér a takarításért. Sokan vannak, akik viszont nem engedhetik meg maguknak, hogy takarítót fogadjanak. Úgyhogy megnéztük, nekik hol érdemes beszerezni a takarításhoz szükséges eszközöket, milyen akciókkal várnak a nagyobb áruházláncok.

Lássuk a medvét!

Ha esetleg pótolni kell valamilyen kerti eszközt, az Aldiban most akciós a lombseprű, a gereblye és többféle kapa is - ezeket most csak 1799 forintért viheted haza. Amennyiben csak kisebb eszközökre van szükséged, akkor sem kell aggóni: kisásó, kiskapa mind-mind 899 forintba kerül. A rozsdás metszőolló helyett 1499 forintért már kapsz egy újat,  És a kezedet sem kell feltétlenül tönkretenned: mindenképp szerezz be egy melóskesztyűt, ami 499 forintba kerül. A szerszámok mellett olasz fűszernövény palántákat is kaphatsz 1499 forintért, egy nagy, áttételes ágvágóért pedig 2999 forintot kérnek. tulipánt 3 hagymával 399-ért nagy kiszerelésű virágmag keveréket pedig 999 forintért vehetsz. Ha kipusztult a fű a kertben, azt is olcsón pótolhatod: az Aldiban most a 2 kilós fűmag 1999 forint.

Az Aldi akciós újságját itt találod, a kertkatalógust pedig itt!

Virágot az Auchanban is találhatsz egy rakattal: primula például már 249 forintért van, csrepes nefelejcs pedig 199-ért, ahogyan a százszorszép is ennyibe kerül. Nagyvirágú nárciszt is árulnak 499 forintért, de van szegfű is, az 599-be kerül. Ha fásítani akarsz, arra is találsz itt csemetéket: alma, szilva, barack és körte, darabonként 1190 forint.

Az Auchan 8. heti akciós újságját itt találod.

Öreg, büdös, vagy hiányos a felmosókészleted? A Tescóban most féláron, 8999 forintért vehetsz egy nagyon profi Vileda szettet, az 500 milis Go for Expert súrolókrém pedig 299 forintba kerül. Emellett az összes Frosch tisztítószerre is 20 százalék kedvezményt adnak. Ha bedöglött a porszívód, akkor sem kell aggódni, ugyanis több árát is jócskán levitték: 700 wattos Hausmeister 8999 forint, egy porzsák nélküli Daewooo pedig 15990-be kerül. Majdnem 30 százalékkal csökkentették emellett a 750 wattos Samsung porszívó árát is, így 17990 forintba kerül.

A Tesco 8. heti akciós újságjáért kattints ide.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Lidl-ből is virágba boríthatod az otthonodat: a cserepes jácint most csak 1149 forint, a 3 hagymás nárcisz 329 forint, a zöldnövény mix - színes kerámia kaspóban - csak 1699. Magról is rengeteg mindent ültethetsz: vegyes virág, zöldség, fűszernövény magok csak 59 forint, a prémium vetőmagok pedig 479 forintba kerülnek.

A Lidl 8. heti akciós újságját itt találod!

Az Interspar is készült a tavaszra:  a cserepes begónia 999 forint, a liliom 1290, míg a hortenzia 1990 forintba kerül. Ha megszabadulnál a koszos ablakoktól, akkor ez a te boltod: most ha két fél literes Clint ablaktisztítót veszel, akkor darabja csak 449 forint. A Bref wc-illatosító pedig 1259 helyett 999 forint. Ha pedig kerti bútorra vadászol, akkor is érdemes ide betérni: ovális kerti műanyag asztal például már 8999 forintért van, a hozzá tartozó szék darabja pedig 3499. A 20 centi magas kerti törpe - kacsával - 599 forintba kerül, a 30 centis leprikón pedig 1299. A 40 centis, kacsa helyett virággal ácsorgó midget ára 2199 forint.

Az Intrerspar 8. heti akciós újságját itt találod.

A Sparban is durván leakciózták a tisztítószereket: a 750 milis Flóraszept például 839 forint helyett csak 669 forintba kerül. A Sanytol fertőtlenítő tisztítószer pedig 999 forint. A Substral növénytáp is jó áron van: a fél literes, szobanövénykhez való például csak 799 forint, az 1,3 literes, balkon növényekre való változat pedig 1299-be kerül. A 40 centis balkonláda 449 forint, a belevaló magvak pedig 199-től kaphatók. Emellett a műanyag virágcserépből is elég nagy a választék, a 21 centis például 259 forintba kerül. Van borsó vetőmag is 299-ért, a dughagyma pedig 479 forintba kerül. A csemegekukorica vetőmag tasakja pedig 299-be. A metszőolló és a kerti papucs pedig egyaránt 1399 forint a Sparban.

A Spar 8. heti akciós újságját itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem