31 °C Budapest
Kisebb vagyont játszott el a kaszinóban L.L. Junior, Bódi Guszti és Csocsesz

Kisebb vagyont játszott el a kaszinóban L.L. Junior, Bódi Guszti és Csocsesz

2019. január 27. 15:05

Több magyar híresség, így például Bangó Margit, L.L. Junios, Csocsesz és Bódi Guszti is nagy összegeket veszítettek a kaszinóban. A szerencsejáték függőség valójában egy súlyos, életeket tönkretehető betegség, amely széles rétegeket érint hazánkban. A kaszinók 2012-es betiltása ugyan a tendencia mérséklésére jött létre, de szinte azonnal kinőttek a földből a határmenti szlovákiai településeken a magyar szerencsejátékosoknak hirdető játéktermek.

A szerencsejáték-szenvedély nem kerüli el a celebeket sem. Múlt héten beszámoltunk róla, hogy Bangó Margit gyakran a kaszinóban, nyerőgépek előtt ereszti ki a gőzt. Pedig - saját bevallása szerint - nem veti fel a pénz, nemrég kiderült róla ugyanis, hogy 70 ezer forint a nyugdíja.

Nem csak Bangó Margit látogatja a kaszinókat, a Hot magazin összeállításából kiderül, hogy L.L. Junior is veszített már milliós összeget a kaszinókban. Ez azonban már tíz éve volt, azóta leszokott a szenvedélyéről.

Két másik énekes, Csocsesz és Bódi Guszti is megjárta már a szerencsejátékkal - előbbi közel 500 ezret is eljátszott egy éjszaka, utóbbi ruletten másfél milliót vert el. Bár Bódi Gusztinak viszont volt, hogy szerencséje volt - Las Vegasban négyszázezer forintnyi összeget is nyert már.

A szerencsejáték függőség betegség

Mi is írtunk róla, hogy az alkoholizmus és a drogfogyasztás mellett a gyógyszerfüggőség mekkora problémát jelent az országban. Ugyanez elmondható a szerencsejátékokra is. A Szerencsejáték Zrt. 2010-es felmrésése szerint akkor 100 ezer fő volt a szerencsejátékfüggők száma az országban, és további 500 ezer a mérsékelt rizikófaktorú ember. Emiatt több ezren kérik saját kitiltásukat a kaszinókból.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ok érthető: a játékszenvedély miatt sokan veszíthetnek nagy összegeket, amely nagyon megterhelheti a pénztárcát, és akár súlyos anyagi katasztrófával is járhat. A szakemberek szerint a szerencsejáték-függőség sokszor a kaparós sorsjegyekkel kezdődik, a kaszinózás pedig már a csúcs.

Sokan járnak külföldre kaszinózni

Az új szerencsejáték-törvény gyakorlatilag betiltotta a kaszinókat azokat csak koncessziós jog birtokában lehet nyitni. Ennek bevezetése óta több kaszinó is kinőtt a földből a határmenti településeken, így például a szlovákiai Medvén. Ez a kaszinó a közösségi oldalakon magyar nyelven hirdet, és aligha véletlen, hogy a határon átlépve szinte azonnal ott van a színes épület. A kaszinóturizmus márpedig pörög, a medvei Hollywood kaszinó tavaly kb. 1 millió eurós bevételt termelt. Hasonló kaszinó üzemel Bánrévén is.

NEKED AJÁNLJUK
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?