2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Azért ez erős: ennyit költött alkalmanként drogra Curtis


Akár 40 ezer forintot is elköltött kokainra egy este alatt Curtis. Az ismert énekes drogfüggősége miatt most elvonóba megy, ami szintén nem kis összeg. A kokain egyébként az egyik legdrágább kábítószer, nem csoda, hogy fogyasztói körében meglehetősen magas státuszú emberek vannak.

Drogproblémái miatt hat hetes elvonóra megy Széki Attila, ismertebb nevén Curtis. Arról, hogy elvonóba megy, korábban mi is írtunk, most viszont a Hot magazinnak Curtis egy ismerőse elmondta, hogy a magánklinikán 2 millió forintért kezelik majd az énekest. Curtis azonban nem csak ezt mondta el, az is kiderült, hogy akár 40 ezer forintnyi pénzt is elkokainozott egy éjszaka alatt.

Az sem tűnt fel, hogy negyven rongyot elköltök egy este a cuccra, mert úgyis megkeresem másnap

 - írta önéletrajzi könyvében. A kokain az egyik legdrágább kábítószer, emiatt nem is ez a legelterjedtebb addiktív szer Magyarországon.

Korábban mi is írtunk róla, hogy Zacher Gábor elmondása szerint a budapesti multinacionális vállalatok vezetői körében a kokain egyfajta státusszimbólum. A toxikológus szerint a kokainos felsővezetői közösség nagyon zárt, emiatt nagyon nehéz belelátni.

Magyarországon sokan függnek valamilyen addiktív szerektől. Az érthető, hogy a jövedelmi viszonyok miatt nem a kokain a leggyakrabban használt bódító szer. Az alkohol azonban annál jobba elterjedt. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Magyarországon 12,3 liter alkoholt iszik egy fő évente, ami két literrel több az európai átlagnál. Dr. Erdélyi Ágnes a HelloVidéknek elmondta, hogy napi fél liter bor vagy négy centiliter alkohol után a szervezetben már egy év után kialakulhat az alkoholfüggőség.

Van azonban egy szintén nagyon gyakori függőség, amelynek talán nem tulajdonítunk nagy jelentőséget - ez pedig a gyógyszerfüggőség. Zacher Gábor elmondása szerint Magyarországon nagyjából 200 ezer gyógyszerfüggő van, ezek közül legtöbben a hashajtókat és a nyugtató szereket fogyasztják rendszeresen. Az alkohol- és gyógyszerfüggőség elterjedése érthető, hiszen ezek a legkönnyebben és legolcsóbban elérhető addiktív szerek, de ahogy az látható, a társadalom egy rétegét sem kíméli a függőség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.