Nem kell legatyásodnod karácsonykor: mutatjuk, hogy spórolj kemény összegeket

Nem kell legatyásodnod karácsonykor: mutatjuk, hogy spórolj kemény összegeket

2018. december 14. 17:01

Már javában tart a karácsonyi roham, tömegek állnak sorba a boltokban. Sokak azonban aggódnak, hogy miképpen fogják kifizetni azt a temérdek dolgot, amit az ünnepekre vásároltak. Nekik szolgálunk most néhány tippel a Moneyfacts gyűjtése alapján, hogy ne kelljen szűkölködni az újévben sem.

Nézz utána!

Az utánajárás kulcsfontosságú: készíts ajándéklistát, és hasonlítsd össze az árakat online. Az esetlek többségében nem az az üzlet lesz a legolcsóbb, ahová elsőként bemennél megvenni az adott ajándékot. Külön win-win szituáció, ha a terméket online is meg tudod venni, hiszen ekkor a fotelból sem kell felállnod!

Gondolj a visszatértésekre!

Sok bank kínál már olyan bankkártás számlacsomagot, amelyekre visszatérítést utalnak, ha a partnerüzleteknél vásárolsz. Nézz utána, a te bankodban létezik-e ilyen, és ne félj használni! Legkésőbb az újévben visszakapod a pénzed egy részét.

Kuponban az erő

Az év ebben az időszakában aranyat ér egy jó kupon, vagy kedvezménykód. Szedd össze, milyeneket tudsz felhajtani, és ezek alapján válassz kedvezményesen ajándékot. Ugyanez vonatkozik a klubkártyákra, hűségkártyákra. Egy-egy elfeledett kedvezmény nagyon jól jöhet karácsonykor.

Csináld magad

A kézzel készült ajándékok gyakran szívhezszólóbbak tudnak lenni, mint bármilyen bolti termék. És az alapanyagok is olcsóbbak! Rengeteg online oktatóanyag elérhető online, sokhoz videó is van, így még a kevésbé ügyesek is tudnak valami szépet készíteni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne főzz egy hadseregre

Az ünepi időszakban sokan hajlamosak túlzásba esni. Mindig tartsd észben, hogy nem a teljes utcát látod vendégül, nem kell rengeteg ételt venni, csak amennyire tényleg szükség van. Ha ezt észben tartod, és közben még az akciót is vadászod, akkor rengeteg pénzt spórolhatsz, és még ételt sem fogsz pazarolni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22