16 °C Budapest
Nem kell legatyásodnod karácsonykor: mutatjuk, hogy spórolj kemény összegeket

Nem kell legatyásodnod karácsonykor: mutatjuk, hogy spórolj kemény összegeket

2018. december 14. 17:01

Már javában tart a karácsonyi roham, tömegek állnak sorba a boltokban. Sokak azonban aggódnak, hogy miképpen fogják kifizetni azt a temérdek dolgot, amit az ünnepekre vásároltak. Nekik szolgálunk most néhány tippel a Moneyfacts gyűjtése alapján, hogy ne kelljen szűkölködni az újévben sem.

Nézz utána!

Az utánajárás kulcsfontosságú: készíts ajándéklistát, és hasonlítsd össze az árakat online. Az esetlek többségében nem az az üzlet lesz a legolcsóbb, ahová elsőként bemennél megvenni az adott ajándékot. Külön win-win szituáció, ha a terméket online is meg tudod venni, hiszen ekkor a fotelból sem kell felállnod!

Gondolj a visszatértésekre!

Sok bank kínál már olyan bankkártás számlacsomagot, amelyekre visszatérítést utalnak, ha a partnerüzleteknél vásárolsz. Nézz utána, a te bankodban létezik-e ilyen, és ne félj használni! Legkésőbb az újévben visszakapod a pénzed egy részét.

Kuponban az erő

Az év ebben az időszakában aranyat ér egy jó kupon, vagy kedvezménykód. Szedd össze, milyeneket tudsz felhajtani, és ezek alapján válassz kedvezményesen ajándékot. Ugyanez vonatkozik a klubkártyákra, hűségkártyákra. Egy-egy elfeledett kedvezmény nagyon jól jöhet karácsonykor.

Csináld magad

A kézzel készült ajándékok gyakran szívhezszólóbbak tudnak lenni, mint bármilyen bolti termék. És az alapanyagok is olcsóbbak! Rengeteg online oktatóanyag elérhető online, sokhoz videó is van, így még a kevésbé ügyesek is tudnak valami szépet készíteni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ne főzz egy hadseregre

Az ünepi időszakban sokan hajlamosak túlzásba esni. Mindig tartsd észben, hogy nem a teljes utcát látod vendégül, nem kell rengeteg ételt venni, csak amennyire tényleg szükség van. Ha ezt észben tartod, és közben még az akciót is vadászod, akkor rengeteg pénzt spórolhatsz, és még ételt sem fogsz pazarolni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?