4 °C Budapest
Forraltbor-figyelmeztetés: már ránézésre meg lehet mondani, melyik a keserű

Forraltbor-figyelmeztetés: már ránézésre meg lehet mondani, melyik a keserű

2017. december 15. 13:00

Rendkívül népszerű téli ital hazánkban a forralt bor, amivel télen gyakran találkozhatunk karácsonyi vásásrokon. Egy borkereskedés szerint három tényező szavatolja a jó forralt bor minőségét: célnak megfelelő, jó alapbor, minőségi fűszerkeverék és korszerű csapolási technológia.

Erős savgerincű, reduktív bort választottunk, hiszen a forralt bor, a fröccshöz hasonlóan, víz hozzáadásával készül. Ez a Tolnai borvidéken termett cabernet sauvignon ettől sem rogyik össze, ugyanakkor önmagában nem túl karakteres, vagyis gond nélkül képes befogadni a szegfűszeget és a többi hozzáadott fűszert

- mondta el Kathon Krisztián, a Borháló Borkereskedés beszerzési igazgatója arról, hogy a cég milyen borral indult neki a téli forraltbor-szerzonnak.

A jó alapbor és az értő fűszerezés mellett fontos a technológia is.

Szép dolog a vásári üstök látványromantikája, csak éppen agyonüti az ízeket

 - figyelmeztetett a szekember. A folyamatosan emelgetett fedő alól szökik a szesz, a bor órákon át érintkezik a városi szmoggal, mindez a minőség rovására megy. 

Néha olyat is látni, hogy a hűlő üstnek jól alátüzelnek, és a bor forrásba lendül. Pedig ennél ízgyilkosabb hibát elképzelni is nehéz: a szegfűszeg abban a pillanatban elereszti keserű aromáit, és hazavágja az italt

- fogalmaz a borkereskedő. A Borháló éppen ezért lehetőleg zárt rendszerű tartályos csapolást kér a kereskedőktől. A forralt bor minősége ebben az esetben órák múltán sem romlik, az ital a csőben melegszik fel, és pont megfelelő hőfokon kerül a vásárló poharába.

NEKED AJÁNLJUK
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?