2 °C Budapest
Hiába drágább, a minőségi bort isszák a magyarok

Hiába drágább, a minőségi bort isszák a magyarok

2017. november 14. 09:32

Az év első tíz hónapjában több mint 11 százalékkal nőtt a boreladás itthon, miközben a gyengébb minőségű, földrajzi jelzés nélküli borok forgalma alig több, mint a felére esett.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet legfrissebb borpiaci jelentése szerint a vásárlók a korábbi trendekkel ellentétben egyre inkább a jobb minőségű borokat részesítik előnyben - írja a Világgazdaság.

Az alacsonyabb minőségi kategóriának számító földrajzi jelzés nélküli borok forgalma az egy évvel korábbi mennyiség 54,67 százalékára esett. Az is kiderült, hogy 2016-hoz képest 11,2 százalékkal több fehér- és 11,92 százalékkal több vörös- és rozébor fogyott. Ugyanakkor az árak drágultak: a belföldön termelt borok feldolgozói értékesítési ára 7 százalékkal, hektoliterenként 27 912 forintra nőtt az év első tíz hónapjában. A fehérborok drágultak jobban, 8,81 százalékkal 26 434 forintra, míg a vörös- és rozéborok ára 4,51 százalékkal, hektónként 29 802 forintra nőtt.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?