20 °C Budapest
Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

2017. október 17. 10:00

Még évekig maradhatnak az áruházakban a műanyagzacskók. Hiszen a termékdíjtörvényhez benyújtótt módosításokból kikerülhet a zacskók termékdíjának emelésére vonatkozó rész - írja a Zoom.hu.


A kereskedelemben megjelenő, millió számra gyártott műanyag zacskók egyre nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre. Éppen ezért hetekkel ezelőtt a magyar kormány (az uniós irányelvekkel összhangban) beterjesztette a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítást.

A javaslat legmeghökkentőbb része a műanyagzacskók termékdíjának brutális, kilogrammonkénti 57 forintról 1900 forintra való emelése lett volna. Most azonban úgy látszik, hogy

az emelés elmarad és továbbra is megtartják az eddigi 57 forintos termékdíjat.

A beterjesztő bizottság szerint, erre azért volt szükség, mert az uniós jogszabályok is változóban vannak, tehát ennek lezárásáig nem érdemes hozzányúlni a jelenleg is hatályban lévő szabályozáshoz. Így még évekig, a már megszokott mennyiségben maradhatnak velünk a műanyagzacskók és az eladótéri kis, nejlontasakok, amik ráadásul az egyik legszennyezőbb (levegő hatására aprózódó) fajtából vannak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarország egyébként jelenleg teljesíti az EU-irányelveket, hiszen 2016-os adatok szerint a lakosság évente fejenként átlagosan 83 zacskót használunk el gyümölcsök, zöldségek, pékáruk csomagolására.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?