Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

2017. október 17. 10:00

Még évekig maradhatnak az áruházakban a műanyagzacskók. Hiszen a termékdíjtörvényhez benyújtótt módosításokból kikerülhet a zacskók termékdíjának emelésére vonatkozó rész - írja a Zoom.hu.


A kereskedelemben megjelenő, millió számra gyártott műanyag zacskók egyre nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre. Éppen ezért hetekkel ezelőtt a magyar kormány (az uniós irányelvekkel összhangban) beterjesztette a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítást.

A javaslat legmeghökkentőbb része a műanyagzacskók termékdíjának brutális, kilogrammonkénti 57 forintról 1900 forintra való emelése lett volna. Most azonban úgy látszik, hogy

az emelés elmarad és továbbra is megtartják az eddigi 57 forintos termékdíjat.

A beterjesztő bizottság szerint, erre azért volt szükség, mert az uniós jogszabályok is változóban vannak, tehát ennek lezárásáig nem érdemes hozzányúlni a jelenleg is hatályban lévő szabályozáshoz. Így még évekig, a már megszokott mennyiségben maradhatnak velünk a műanyagzacskók és az eladótéri kis, nejlontasakok, amik ráadásul az egyik legszennyezőbb (levegő hatására aprózódó) fajtából vannak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarország egyébként jelenleg teljesíti az EU-irányelveket, hiszen 2016-os adatok szerint a lakosság évente fejenként átlagosan 83 zacskót használunk el gyümölcsök, zöldségek, pékáruk csomagolására.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15