27 °C Budapest
Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

Jó hír: megmenekülhet a magyar vásárlók kedvence

2017. október 17. 10:00

Még évekig maradhatnak az áruházakban a műanyagzacskók. Hiszen a termékdíjtörvényhez benyújtótt módosításokból kikerülhet a zacskók termékdíjának emelésére vonatkozó rész - írja a Zoom.hu.


A kereskedelemben megjelenő, millió számra gyártott műanyag zacskók egyre nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre. Éppen ezért hetekkel ezelőtt a magyar kormány (az uniós irányelvekkel összhangban) beterjesztette a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítást.

A javaslat legmeghökkentőbb része a műanyagzacskók termékdíjának brutális, kilogrammonkénti 57 forintról 1900 forintra való emelése lett volna. Most azonban úgy látszik, hogy

az emelés elmarad és továbbra is megtartják az eddigi 57 forintos termékdíjat.

A beterjesztő bizottság szerint, erre azért volt szükség, mert az uniós jogszabályok is változóban vannak, tehát ennek lezárásáig nem érdemes hozzányúlni a jelenleg is hatályban lévő szabályozáshoz. Így még évekig, a már megszokott mennyiségben maradhatnak velünk a műanyagzacskók és az eladótéri kis, nejlontasakok, amik ráadásul az egyik legszennyezőbb (levegő hatására aprózódó) fajtából vannak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Magyarország egyébként jelenleg teljesíti az EU-irányelveket, hiszen 2016-os adatok szerint a lakosság évente fejenként átlagosan 83 zacskót használunk el gyümölcsök, zöldségek, pékáruk csomagolására.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?