8 °C Budapest

Durva áremelés jön: már nem sokáig lesznek ilyen akciók a diszkontokban

2017. szeptember 15. 15:02

Hetek óta arról cikkezik a hazai sajtó, hogy nehéz helyzetben vannak a sütőipari vállalkozások. Az ágazati nyereség ugyanis nulla körüli, hatalmas a munkaerőhiány, több ezer pék hiányzik Magyarországról. Az ágazat szereplői tehát lépéskényszerbe kerültek. Mindez a legoptimistább vélemények szerint is azzal jár majd, hogy ősszel legalább 10 százalékkal emelkedik a kenyér ára. Ennek apropóján megnéztük, most mennyiért juthatunk hozzá a liszthez, kenyérhez, péksüteményekhez az áruházakban.

Magyarországon évente kenyérből mintegy 37 kilogramm, péksüteményből pedig mintegy 15 kilogramm a fejenkénti átlagos fogyasztás - közölte a héten Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezetője.

A sütőipari vállalkozások viszont nagyon nehéz helyzetben vannak. Épp ezért más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonló támogatási rendszer kidolgozását, például áfacsökkentést sürgetnek, miután az ágazat tartalékai kimerültek, a vállalkozások többsége veszteséges, az ágazati nyereség pedig nulla körüli.

Az ágazat szereplői épp ezért lépéskényszerbe kerültek, és mindez a legoptimistább vélemények szerint is azzal jár majd, hogy ősszel legalább 10 százalékkal emelkedik a kenyér ára. Ennek apropóján megnéztük, most, a 37. héten, mennyiért juthatunk hozzá a liszthez, kenyérhez, péksüteményekhez az áruházakban.

Aldi

A 100 grammos fahéjas csiga most 20 százalékkal olcsóbb, 79 forintba kerül. A hónap frissen sütött pékáruja a 450 grammos kovászos cipó, ami 259 forintba kerül. A teljes kiőrlésű búzaliszt is akciós, most 35 százalékkal olcsóbban, 129 forintért kaphatjuk meg.

KATT: Itt találod az Aldi e heti akciós újságját

Tesco

Óriási a választék, ha pékáruról van szó. Lehet kapni a héten 300 grammos Panini párnát, 699 forintért, a 350 grammos, Tönkölyös teljeskiőrlésű szendvicskenyér pedig 249 forintba kerül. A sokmagvas szendvicszsemle darabja 39, a pogácsáé 89 forint. A fél kilós Tesco tartós toast kenyér pedig 199 forintba kerül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATT: Lapozd át a Tesco e heti akciós kiadványát

Auchan

Az akciós újságban nem találtunk túl sok terméket, ez viszont nem jelenti azt, hogy az üzletben ne lenne nagy a választék a pékárukat tekintve. A heti reklámújság szerint a 100 grammos pizzás csiga 99 forint, az 1 kilogrammos félbarna kenyér 165 forintba kerül. Érdemes most betárazni lisztből: az 1 kilós Alica búzafinomliszt most 50 forinttal olcsóbb, így 99 forintba kerül.

KATT: Nézd meg az Auchan akciós kínálatát

Lidl

A héten 22 százalékkal olcsóbban, mindössze 69 forintért kaphatjuk meg a töltött fánk darabját, és ugyanennyit kérnek a margherita snack darabjáért is. A csokis párna is olcsóbb a hétemn, most 99 forint helyett 69 forintért adják, és a Fit&well zöldséges ciabattával is jól járhatunk: 119 forint helyett most csak 79 forintba kerül.

KATT: Nézd meg a Lidl reklámújságját

Spar

A kakós csiga 20 százalékkal olcsóbb a 37. héten, most 79 forintba kerül. A teljes kiőrlésű paillasse is nagyon jó áron van, most csak 79 forintba kerül darabja, és a sajtos croissant is 23 százalékkal olcsóbb, így 129 helyett 99 forintba kerül. A 300 grammos kovászos vekni tönkölybúzaszemekkel 100 forinttal olcsóbb, 349 helyett 249 forint. Az 500 grammos Bükki vollkorn parasztkenyér 349 helyett 279 forint.

KATT: Itt találod a Spar e heti akciós újságját

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem