Óbudai fellendülést hoz a Sziget: mutatjuk a furfangos boltokat

2017. augusztus 11. 09:00

Érdekes összeállítást közöl a hvg.hu a Sziget Fesztivál környékén, a rendezvényre érkezők kegyeit kereső vállalkozásokról. Külön készül a fesztiválra a Sziget főbejáratához legközelebb eső Auchan, nyílik ideigelenes kocsma egy családi ház kertjében, továbbá egy benzinkút is beszáll a vendéglátásba.

Az aquincumi Auchan készül a Sziget Fesztiválra. 20-25 százalékos a forgalomnövekedésük, pihenősátorral, mobilvécékkel, padokkal és telefontöltő-állomásokkal várják a bevásárló fesztiválozókat. Megéri az áruházban, és nem a fesztiválon inni: egy üveg finn vodka 4 200 forintba kerül, a fesztiválon ugyanebből a márkából 1 150 egy feles (4cl).

Van, aki ideiglenes infrastruktúrát épít: egy sarki ház kerjében húzott fel egy kocsmát Sorbán Zsolt, aki a lapnak elmondta: napi 300 ezres forgalom kell ahhoz, hogy nullán legyen. A sört 600-ért, a felest 900-ért, egy koktélt pedig 1 350 forintért árul. Eddig a sör és a víz fogyott a legjobban.

A fesztivál bejáratánál, az út túloldalán lévő benzinkút is nyitott egy pultot: 780 forint a sör, 400 egy deci bor és 500 egy hot dog - írja a lap.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm