29 °C Budapest
Íme a magyar vendéglátósok lehúzós trükkje: 250 ezer két gulyáslevesért?

Íme a magyar vendéglátósok lehúzós trükkje: 250 ezer két gulyáslevesért?

2017. június 12. 09:30

A hétvégén 13 főt tartóztattak le egy budapesti pubban, mivel jelentős túlszámlázásra derült fény az étteremben. Az elmúlt másfél évben több alkalommal is több százezer forintot számoltak fel a vendégeknek egy fogásos menüért, ami az étlapon szereplő áraknak sokszorosa.

623 ezer forintos számlát kellett kifizetnie idén januárban egy koreai kérfinak. Amikor kiderült, hogy nincs nála ennyi pénz, a vendéglősök elvették útlevelét és bankkártyáját, majd egy ATM-hez kísérték, ahol felvette az étterem alkalmazottai által követelt összeget.

De nem ez volt az egyetlen átverés, az egyik vendégnek 250 ezer forintot kellett fizetnie két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért. A rendőrségi jelentés szerint összesen 19 esetben történt hasonló, a teljes kár eléri a 3 millió forintot.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22