32 °C Budapest
Ezt adták volna a vásárlóknak: rengeteg hamis parfümöt talált a NAV

Ezt adták volna a vásárlóknak: rengeteg hamis parfümöt talált a NAV

2017. május 3. 12:00

55 ezer darab hamis parfümre akadtak a NAV pénzügyőrei egy vámkezelés alkalmával, amiket lefoglaltak és megsemmisítettek.


Egy vállalkozás különböző, Európai Unión kívülről származó áruféleség vámkezelését kérte a dél-budapesti BILK vámudvarban. A termékek között 55 ezer darab különféle márkanévvel ellátott parfüm is volt. Az árunyilatkozat feldolgozásakor a NAV munkatársai úgy döntöttek, hogy áruvizsgálatot is tartanak, mert a megközelítőleg 2 millió forint értékűnek feltüntetett termékekről azt feltételezték, hogy azok hamisak. Az eredeti márkajelzésű parfümök értéke ugyanis ilyen mennyiségnél ennek a többszöröse is lehet.

A NAV pénzügyőrei értesítették a jogtulajdonosok képviselőit és a szállítmányt visszatartották. A jogtulajdonos megerősítette a pénzügyőrök gyanúját, akik ezért az illatszereket lefoglalták és megsemmisítették.

Címlapfotó: NAV

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?