Új multik árasztják el Magyarországot: Kína, Amerika is beteszi a lábát

Új multik árasztják el Magyarországot: Kína, Amerika is beteszi a lábát

2016. szeptember 28. 19:04

A friss kutatási adatok szerint egyre jobban kedvelik a magyar vásárlók a külföldi székhelyű webshopokat. Aki itthon rendszeresen vásárol a neten, az könnyen nyit a nemzetközi netes boltok felé is. A hazai online üzletek pedig intenzívebben kimerészkednek a nemzetközi vizekre. Nem csoda, hogy hamarosan a nagy, nemzetközi webshopok Magyarországon is megjelenhetnek.

1,7 millió magyar vásárol rendszeresen külföldről az interneten, elkezdtünk nagy mennyiségben külföldről rendelni, a tavalyi évhez képest a növekedés 13 százalékos

- mondta el Kis Gergely, az eNet szakértője az Internet Hungary 2016 konferencián. A szakember hozzátette: aki Magyarországon rendszeresen vásárol webshopban, az külföldről is egyre bátrabban, rendszeresen rendel a neten.

A vásárlás iránya fordítva is működik: a magyar székhelyű webáruházak 35 százalékának voltak külföldről érkező megrendelései 2015-ben. A növekedés okai között az euró/forint árfolyamot említhetjük, de a határon túli magyarok is célcsoportot jelentenek. Számukra ugyanis fontos szempont az, hogy anyanyelvükön használhatják a webshopokat.

Kis Gergely szerint a környező országok fókuszt jelenthetnek értékesítési szempontból a magyar webshopoknak. A magyarországi központtal működő webáruházak 28 százaléka gondolkodik nemzetközi terjeszkedésben.

Jönnek az új szereplők

A hazai online kiskereskedelem elmúlt hónapjait meghatározza, hogy elképesztő intenzitással léptek be nagy ruhaipari cégek a piacra, de a (szórakoztató) elektronika-szegmens is látványosan növekszik. A netes vásárlások aránya a hagyományos vásárlásokhoz képest még mindig nem túl magas, de például a műszaki cikk szegmensben 20 százalék felett van a teljes online részesedés.

Az eNet szakértője úgy látja, arra lehet számítani, hogy további nagy nemzetközi cégek fognak magyar webshopot nyitni, a nagy magyar szereplők pedig egyre inkább külföldön terjeszkednek majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kiemelte: az FMCG szegmensben

az Auchan, a Spar és az Amazon magyar webshopja fejlesztési fázisban van.

A nemzetközi szinten is meghatározó Allegro-csoport felvásárlása pedig a következő hónapok legfontosabb fejleménye lehet. Erre két nagy esélyest látni:

az E-bay és az Ali Express lehet a befutó,

ez pedig azt jelenti, hogy a következő években ezek az óriásszereplők is megjelenhetnek Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07