30 °C Budapest
Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

2016. augusztus 30. 11:07

Új áruházat nyit Budapest IV. kerületében a Praktiker. A Pénzcentrum értesülései szerint a barkácsmulti egy, korábban Baumaxként működő, több mint 13 ezer négyzetméteres épületet szemelt ki magának a Váci úton.

A Pénzcentrum információi szerint hamarosan gigaáruházat nyit a fővárosban a Praktiker. Egyelőre annyi biztos, hogy az "újonnan nyíló budapesti (IV. kerületi) áruházba" már keresik az új termékregisztrációs-, eladó-, pénztáros-, és logisztikai munkatársakat; a Pénzcentrum megkeresésére viszont szűkszavúan csak annyit árultak el:

A Praktiker valóban új üzletet nyit Budapesten, de a részletekről később ad tájékoztatást.

Hol lesz az új áruház?

Habár részleteket nem tudtunk meg a barkácsmultitól, viszont megkeresésünkben feltett konkrét kérdéseinket nem is cáfolták. Iparági forrásaink ugyanis arról számoltak be, hogy a Praktiker, egy korábban Baumaxként működő épületet szemelt ki magának a Váci úton. Konkrétan ezt:

Nos, ha valóban igaznak bizonyulnak a piaci pletykák, akkor ez azt jelenti, hogy a majd 26 ezer négyzetméteres területen fekvő, összesen 13157 négyzetméteres ingatlan adhat majd helyt az ország egyik legnagyobb barkácsáruházának, de mindenképp az ország legnagyobb Praktikerjének.

A Baumax korábban 12 ezer négyzetméteren, nagyjából 70 munkatárssal várta a vásárlókat.

Informátoraink egyébként arról számoltak be, hogy a "B" kategóriás épület meglehetősen jó állapotban van - a Baumax nem "lakta le" a bérleményt -, így az újranyitás költsége sem lesz majd egetverő.

Egy új barkácsáruház megnyitásának az egyik leggazdaságosabb módja egy korábban is barkácsáruházként működő, ám bedőlt és/vagy eladó/kiadó sorba került ingatlan átalakítása

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info szakértője.

Miért pont itt?

Az persze kérdéseket vet fel, hogy a Praktiker menedzsmentjének expanziós fókuszába újra a nagyáruházak kerültek; hiszen a korábbi vezetés még az apróbb méretű, helyi igényekre fókuszáló boltok mellett tette le a voksát. Ugyanakkor látva a piaci - főként építőipari, illetve lakáspiaci - folyamatokat, ez a "pálfordulat" talán nem is annyira meglepő.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A lakáspiac látható élénkülése egyértelműen húzza magával a kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket áruló cégeket, mint például a barkács- és bútoráruházak. Nem is csoda, hogy egy korábban a piacról való kivonulással hírbe hozott cég ma éppen bővül a hazai piacon

- tette hozzá Ditróy Gergely.

Ahogy egyébként az sem meglepetés, hogy a jelenleg 19 áruházat számláló lánc a legújabb egységét ismét Budapesten nyitja majd meg (a fővárosban jelenleg 4 Praktiker van). A KSH legfrissebb kiskereskedelmi mutatói szerint ugyanis a főváros előnye egyértelmű. Habár a kiskereskedelmi dinamika nagyon hasonló az ország összes régiójában - és szétszakadásról sem beszélhetünk -, Közép-Magyarország kiskereskedelmének növekedési üteme jóval szembetűnőbb, aminek fő motorja természetesen Budapest.

A IV. kerületre pedig vélhetően azért esett a Praktiker választása, hiszen ez fővárosi lefedettségüket illetően fehér foltnak számított - innen a legközelebbi nagyáruházaik a Bécsi úton, valamint az M3-as bevezetőjénél találhatók. A korábbi Baumax vásárlóközönsége pedig szintén sokat nyomhatott a latba.

A lehetséges kínáklat kapcsán érdemes lehet megjegyezni, hogy az egykori Baumax kerti részlege kifejezetten erőteljes szortimenttel dolgozott. Így van rá esély, hogy épít majd erre az adottságra, illetve kialakult vásárlórétegre a Praktiker is.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?