Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

2016. augusztus 30. 11:07

Új áruházat nyit Budapest IV. kerületében a Praktiker. A Pénzcentrum értesülései szerint a barkácsmulti egy, korábban Baumaxként működő, több mint 13 ezer négyzetméteres épületet szemelt ki magának a Váci úton.

A Pénzcentrum információi szerint hamarosan gigaáruházat nyit a fővárosban a Praktiker. Egyelőre annyi biztos, hogy az "újonnan nyíló budapesti (IV. kerületi) áruházba" már keresik az új termékregisztrációs-, eladó-, pénztáros-, és logisztikai munkatársakat; a Pénzcentrum megkeresésére viszont szűkszavúan csak annyit árultak el:

A Praktiker valóban új üzletet nyit Budapesten, de a részletekről később ad tájékoztatást.

Hol lesz az új áruház?

Habár részleteket nem tudtunk meg a barkácsmultitól, viszont megkeresésünkben feltett konkrét kérdéseinket nem is cáfolták. Iparági forrásaink ugyanis arról számoltak be, hogy a Praktiker, egy korábban Baumaxként működő épületet szemelt ki magának a Váci úton. Konkrétan ezt:

Nos, ha valóban igaznak bizonyulnak a piaci pletykák, akkor ez azt jelenti, hogy a majd 26 ezer négyzetméteres területen fekvő, összesen 13157 négyzetméteres ingatlan adhat majd helyt az ország egyik legnagyobb barkácsáruházának, de mindenképp az ország legnagyobb Praktikerjének.

A Baumax korábban 12 ezer négyzetméteren, nagyjából 70 munkatárssal várta a vásárlókat.

Informátoraink egyébként arról számoltak be, hogy a "B" kategóriás épület meglehetősen jó állapotban van - a Baumax nem "lakta le" a bérleményt -, így az újranyitás költsége sem lesz majd egetverő.

Egy új barkácsáruház megnyitásának az egyik leggazdaságosabb módja egy korábban is barkácsáruházként működő, ám bedőlt és/vagy eladó/kiadó sorba került ingatlan átalakítása

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info szakértője.

Miért pont itt?

Az persze kérdéseket vet fel, hogy a Praktiker menedzsmentjének expanziós fókuszába újra a nagyáruházak kerültek; hiszen a korábbi vezetés még az apróbb méretű, helyi igényekre fókuszáló boltok mellett tette le a voksát. Ugyanakkor látva a piaci - főként építőipari, illetve lakáspiaci - folyamatokat, ez a "pálfordulat" talán nem is annyira meglepő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lakáspiac látható élénkülése egyértelműen húzza magával a kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket áruló cégeket, mint például a barkács- és bútoráruházak. Nem is csoda, hogy egy korábban a piacról való kivonulással hírbe hozott cég ma éppen bővül a hazai piacon

- tette hozzá Ditróy Gergely.

Ahogy egyébként az sem meglepetés, hogy a jelenleg 19 áruházat számláló lánc a legújabb egységét ismét Budapesten nyitja majd meg (a fővárosban jelenleg 4 Praktiker van). A KSH legfrissebb kiskereskedelmi mutatói szerint ugyanis a főváros előnye egyértelmű. Habár a kiskereskedelmi dinamika nagyon hasonló az ország összes régiójában - és szétszakadásról sem beszélhetünk -, Közép-Magyarország kiskereskedelmének növekedési üteme jóval szembetűnőbb, aminek fő motorja természetesen Budapest.

A IV. kerületre pedig vélhetően azért esett a Praktiker választása, hiszen ez fővárosi lefedettségüket illetően fehér foltnak számított - innen a legközelebbi nagyáruházaik a Bécsi úton, valamint az M3-as bevezetőjénél találhatók. A korábbi Baumax vásárlóközönsége pedig szintén sokat nyomhatott a latba.

A lehetséges kínáklat kapcsán érdemes lehet megjegyezni, hogy az egykori Baumax kerti részlege kifejezetten erőteljes szortimenttel dolgozott. Így van rá esély, hogy épít majd erre az adottságra, illetve kialakult vásárlórétegre a Praktiker is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?