23 °C Budapest
Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

2016. augusztus 8. 05:53

Augusztusban minden az iskolakezdésről szól a kereskedelemben: áruházláncok sora csatlakozik rá az ilyenkor induló bevásárlási lázra. Mikor kezdődnek a legnagyobb akciók? Hol lesznek a legolcsóbbak az iskolatáskák és a bútorok? Összeszedtük, mikre lehet szükségük a családoknak szeptembertől, és hol, mennyiért tudják ezeket beszerezni.

A nyár utolsó hónapja a kereskedelemben az iskolakezdésről szól: már július végén megjelennek az iskolaszerek a polcokon, de a roham augusztus 20. után kezdődik csak igazán és egészen szeptember első feléig tart. A felkészülés nem csak a tankönyvekről és a füzetekről szól: írószerekre, táskára, tornazsákra, új ruhákra, cipőkre, bútorokra, elektronikai eszközökre mind szükség lehet. Mindent összeadva egy-egy családnak igen megterhelő, akár több tízezer forintos kiadás is lehet az iskolakezdés. Nézzük, hogy mit hol érdemes beszerezni idén, és hogy lehet minél többet spórolni.

Mindent egy helyen?

Az Auchan szerint az iskolakezdéshez szükséges kellékek beszerzését egyre korábban kezdik meg a szülők, de idén is augusztus utolsó hetére várható a legtöbb vásárló.

A legkeresettebb termékek köre évről-évre szinte változatlan, de mindig az éppen divatosnak számító mintákat és színeket keresik, idén például nagyon népszerűek a magyar futball válogatott csapattagjaival illusztrált füzetek.

Az egyik legfontosabb teendő a megfelelő iskolatáska kiválasztása: az elsős illetve az alsó osztályos gyerekeknek a szülők szívesen választanak merev felépítésű, ergonómiailag megfelelő táskát, míg az idősebb gyermekeknél a méret, a rekeszek száma, a design és a szín alapján választanak. Az áruházlánc már júliustól kezdve folyamatos akciókkal készül az iskolakezdésre, és ezek szeptemberig folyamatosan tartanak. Így például az iskolatáskák már most is kedvezményesen, 2990 forinttól kaphatóak és a ruházati kínálat iskolakezdéshez kötődő darabjai is akciósak.

A SPAR szerint a vásárlók jellemzően egy helyen igyekeznek beszerezni a termékeket, a kisiskolás füzetektől az egyetemisták laptopjáig, ezért az áruházlánc igyekszik is eleget tenni ennek az igénynek: az iskolaszerek mellett informatikai termékeket, valamint tornadresszt és ünneplő ruhát is kedvezményesen kínál.

A nagyobb vásárlásokat a legtöbb család nem hagyja az utolsó pillanatra, a tanszerek és ruhák mellett sokan vásárolnak bútorokat, forgószékeket, asztali lámpákat, szemetes kosarat

 - mondta el a KIKA a Pénzcentrumnak. Augusztus 3-tól a bútorlánc minden áruházban elsősorban az iskolakezdésre készülnek: a gyermek-ifjúsági és irodabútor osztályokon a szokásosnál is szélesebb választékkal várják az iskolára készülőket. Augusztus 11-én, csütörtökön este 18 és 22 óra között pedig éjszakai vásárlásra várják a vásárlókat, amikor minden termékre 10 százalék kedvezmény jár.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A barkácsszektorban is érezhető az iskolakezdésre készülés hatása a nyári időszakban, ilyenkor felerősödik a felújítási, renoválási kedv. Cseh László, a Praktiker értékesítési vezetője szerint a legnépszerűbbek a lakberendezési (bútorok, lámpák) és a dekorációs termékek, amin belül keresettek az úgynevezett elsőáras, olcsóbb termékek is, mert a gyermekek ízlése növekedésükkel változik, a szülők pedig ennek megfelelően vásárolnak: az iskolát kezdő diáknak inkább az olcsóbb kategóriájú árut veszik meg és később cserélik tartósabb termékre. Az iskolakezdéshez kapcsolódó termékeket július 28-től kínálja kedvezményesen a barkácslánc.

A számítógép vagy mobiltelefon beszerzése is aktuális ilyenkor, az ezzel kapcsolatos akciókat érdemes kihasználni. A MediaMarkt is készül az iskolakezdésre, ilyenkor a vásárlók leginkább az okostelefonokat, a tableteket, a notebookokat és az e-könyv olvasókat keresik, de megnő az érdeklődés a nyomtatók, a PC-k és a monitorok iránt is - tudtuk meg az elektronikai üzletlánctól.

Táblagépeket már 20 ezer forint alatt is találunk, a notebookok pedig 60 ezer forinttól érhetőek el.

Az alapvető iskolai felszerelésen sokat lehet spórolni azzal, ha egyszerűbb füzetekkel, tollakkal is beérjük, mert utóbbit például lehet vásárolni 50-60 forintért, de akár 400 forint fölött is. A táska vagy a tornacipő árán is sokat dob a márkajelzés, viszont ilyenkor kifejezetten érdemes egy kis időt szánni a keresésre: outletekben márkás sportcipőket is lehet 10 ezer forint alatt venni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?