2 °C Budapest
Ingyen osztogatják a meggyet szombat délutánig!

Ingyen osztogatják a meggyet szombat délutánig!

2016. július 1. 16:06

A magyar meggytermelők és a meggytermelő TÉSZ-ek szombat délutánig 50 ezer adag meggyet osztanak ki ingyen Budapesten és 25 vidéki városban. Emellett elindul az Éttermi meggynapok akció is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kezdeményezésnek az a célja, hogy minél többen kóstolják meg a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcsét, a friss meggyet. A hostessek mellett sok helyenn a termelők is jelen vannak, így személyesen válaszolhatják meg a kóstoló közönség kérdéseit.

A legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

"Világszerte elismerik a magyar meggy különlegesen finom ízét, kimagasló beltartalmi értékeit, hazánkban mégis generációk nőnek fel meggy nélkül. Európa egyik legjelentősebb meggytermelő országaként kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá, hogy a meggy mindenki számára elérhető legyen! A boltokban kapható akár 800 forintos, sokszor megkérdőjelezhető minőségű tucatáru mellett fontos, hogy a vásárlók közvetlenül megtalálják a termelőket" - mondta el Csizmadia György a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke.

Párhuzamosan a meggyosztással kezdődik a kísérleti jelleggel idén induló Éttermi meggy napok akció. A kezdeményezéshez csatlakozó éttermek hagyományos vagy éppen különleges meggyes ételekkel várják a gasztronómia szerelmeseit.

Az osztás részletei, és az éttermek listája ide kattintva olvashatók.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57