1 °C Budapest

Ingyen osztogatják a meggyet szombat délutánig!

2016. július 1. 16:06

A magyar meggytermelők és a meggytermelő TÉSZ-ek szombat délutánig 50 ezer adag meggyet osztanak ki ingyen Budapesten és 25 vidéki városban. Emellett elindul az Éttermi meggynapok akció is.

A kezdeményezésnek az a célja, hogy minél többen kóstolják meg a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcsét, a friss meggyet. A hostessek mellett sok helyenn a termelők is jelen vannak, így személyesen válaszolhatják meg a kóstoló közönség kérdéseit.

A legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

"Világszerte elismerik a magyar meggy különlegesen finom ízét, kimagasló beltartalmi értékeit, hazánkban mégis generációk nőnek fel meggy nélkül. Európa egyik legjelentősebb meggytermelő országaként kiemelt figyelmet kell fordítanunk rá, hogy a meggy mindenki számára elérhető legyen! A boltokban kapható akár 800 forintos, sokszor megkérdőjelezhető minőségű tucatáru mellett fontos, hogy a vásárlók közvetlenül megtalálják a termelőket" - mondta el Csizmadia György a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke.

Párhuzamosan a meggyosztással kezdődik a kísérleti jelleggel idén induló Éttermi meggy napok akció. A kezdeményezéshez csatlakozó éttermek hagyományos vagy éppen különleges meggyes ételekkel várják a gasztronómia szerelmeseit.

Az osztás részletei, és az éttermek listája ide kattintva olvashatók.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?