25 °C Budapest
Vasárnapi boltnyitás: mi lesz az éjjel-nappalikkal?

Vasárnapi boltnyitás: mi lesz az éjjel-nappalikkal?

MTI
2016. április 25. 19:30

A tavaly márciusban bevezetett vasárnapi zárva tartás egyik mellékes következménye volt, hogy az üzletek csak reggel 5 óra és este 22 óra között lehettek nyitva. A törvény eltörlésével most ez is megváltozhat, hiszen több korábbi éjjel-nappali is kinyithat.


A jelenlegi ismereteink szerint azoknak az üzleteknek a többsége, melyek korábban nyitva voltak, újra ki akar nyitni - mondta az RTL Klub Híradójának kérdésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az éjjel-nappalik számát azért csökkentette jelentősen a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény, mert aszerint este tíz órától reggel 5-ig nem lehetett alkalmazottat dolgoztatni a boltban, csak akkor lehettek nyitva, ha a tulajdonos vagy annak hozzátartozója dolgozott.

A nagy kereskedelmi láncok közül csak egy, a Tesco volt, mely éjjel-nappal nyitva tartott tavaly márciusig, az RTL Klub értesülései szerint a cég még nem döntött arról, hogy visszaállnak-e a 24 órás nyitva tartásra, egyelőre vizsgálják, megérné-e nekik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15