16 °C Budapest
Figyeljünk! Változik a boltok nyitva tartása a következő napokban

Figyeljünk! Változik a boltok nyitva tartása a következő napokban

2015. december 21. 11:00

A karácsony előtti bevásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy az ünnepek ideje alatt három napig biztosan zárva lesznek az üzletek. De hogy alakul a boltok nyitva tartása a karácsonyi időszakban?

A Pénzcentrum információi szerint a boltok nyitva tartása az alábbiak szerint alakul a következő napokban:

December 23-án SZERDÁN a boltok a szokásos rendben várják a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai általában 8-ig, 9-ig tartanak nyitva.

December 24-én CSÜTÖRTÖKÖN a legtöbb üzletben csak 12 óráig lehet majd vásárolni, délutántól csak  néhány kisebb bolt lesz nyitva. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint ezen a napon a boltok egy része valószínűleg már nem is fog kinyitni a korai kötelező zárási időpont miatt (elsősorban az iparcikkeket árusító üzletek).

December 25-én PÉNTEKEN és december 26-án SZOMBATON a karácsonyi ünnepek miatt a legtöbb bolt zárva tart. A karácsonyi ünnepek alatt néhány kisbolt, benzinkutak boltjai, virágboltok, cukrászdák lehetnek majd nyitva.

December 27-én VASÁRNAP az elmúlt hónapokban megszokott módon zárva lesznek a boltok, mivel csak a karácsonyt megelőző adventi vasárnapokon tarthattak hivatalosan nyitva. A Pénzcentrum információi szerint lesznek azonban olyan üzletek, amelyek most használják ki az évi plusz egy szabad vasárnapjukat, így érdemes tájékozódni, hiszen elképzelhető, hogy nyitva találjuk azt a boltot, amire szükségünk van (például garanciális ügyintézés, árucsere miatt).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

December 28-án HÉTFŐN a boltok már ismét a szokásos rendben várják majd a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai 8-ig, 9-ig lesznek nyitva.

Várhatóan szerdán, csütörtökön és hétfőn a szokásosnál nagyobb tumultus lesz a boltokban, így jó eséllyel hosszú sorokra kell majd számítani. Jövő héten is érdemes figyelni a boltok nyitva tartását, ugyanis a szilveszteri ünnepek szintén hétköznapra fognak esni.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?