Figyeljünk! Változik a boltok nyitva tartása a következő napokban

2015. december 21. 11:00

A karácsony előtti bevásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy az ünnepek ideje alatt három napig biztosan zárva lesznek az üzletek. De hogy alakul a boltok nyitva tartása a karácsonyi időszakban?

A Pénzcentrum információi szerint a boltok nyitva tartása az alábbiak szerint alakul a következő napokban:

December 23-án SZERDÁN a boltok a szokásos rendben várják a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai általában 8-ig, 9-ig tartanak nyitva.

December 24-én CSÜTÖRTÖKÖN a legtöbb üzletben csak 12 óráig lehet majd vásárolni, délutántól csak  néhány kisebb bolt lesz nyitva. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint ezen a napon a boltok egy része valószínűleg már nem is fog kinyitni a korai kötelező zárási időpont miatt (elsősorban az iparcikkeket árusító üzletek).

December 25-én PÉNTEKEN és december 26-án SZOMBATON a karácsonyi ünnepek miatt a legtöbb bolt zárva tart. A karácsonyi ünnepek alatt néhány kisbolt, benzinkutak boltjai, virágboltok, cukrászdák lehetnek majd nyitva.

December 27-én VASÁRNAP az elmúlt hónapokban megszokott módon zárva lesznek a boltok, mivel csak a karácsonyt megelőző adventi vasárnapokon tarthattak hivatalosan nyitva. A Pénzcentrum információi szerint lesznek azonban olyan üzletek, amelyek most használják ki az évi plusz egy szabad vasárnapjukat, így érdemes tájékozódni, hiszen elképzelhető, hogy nyitva találjuk azt a boltot, amire szükségünk van (például garanciális ügyintézés, árucsere miatt).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

December 28-án HÉTFŐN a boltok már ismét a szokásos rendben várják majd a vevőket, a hipermarketek este 10-kor zárnak, a plázák boltjai 8-ig, 9-ig lesznek nyitva.

Várhatóan szerdán, csütörtökön és hétfőn a szokásosnál nagyobb tumultus lesz a boltokban, így jó eséllyel hosszú sorokra kell majd számítani. Jövő héten is érdemes figyelni a boltok nyitva tartását, ugyanis a szilveszteri ünnepek szintén hétköznapra fognak esni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem