19 °C Budapest
Egyre többet használjuk az önkiszolgáló kasszákat

Egyre többet használjuk az önkiszolgáló kasszákat

Pénzcentrum
2015. december 8. 09:31

Pár éve még ámultunk azon, hogy magunknak húzhatjuk le a megvásárolni kívánt áruk vonalkódját, mára már azonban több száz önkiszolgáló kassza van hazánkban - írja a Metropol.

Tavalyi becslések szerint 430 ezer önkiszolgáló pénztárat használtak a vásárlók világszerte. Hazánkban a közelmúltig csak a Tesco használta ezt a lehetőséget, de októbertől már két IKEA-ban is fizethetünk önkiszolgáló kasszánál.

A Tesco 3000 kasszájának több mint hatoda önkiszolgáló pénztár, s ezek népszerűsége folyamatosan nő - tudta meg a lap a Tesco sajtóosztályától. Az IKEA-nál a cél a kis tételszámú vásárlások felgyorsítása, ezért a pénztáraknál maximum 15 terméket lehet kifizetni és csak bankkártyával.

Az önkiszolgáló kasszák bevezetése miatt nem történt leépítés. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek nem váltják ki a hagyományos kasszákat, csak egy innovatív és kényelmes alternatívát jelentenek a vásárlók számára

- tudta meg a Metropol a brit áruházlánctól.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?