Mikor lesznek márkajelzés nélküli cigik Magyarországon?

Mikor lesznek márkajelzés nélküli cigik Magyarországon?

Pénzcentrum
2015. október 19. 10:03

Jönnek a márkajelzés nélküli cigaretták - igaz, meglehetősen rövid idő áll rendelkezésre a váltáshoz.

Magyarország 2016 májusától tervezi bevezetni az egységes csomagolást - mondta Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára. A logók lekerülnek a dobozról, az egyetlen különbséget az eltérő cigaretták között a név és a dohánytípus teszi ki majd.

Az Európai Unió dohánytermékekre vonatkozó irányelve előírja, hogy a dohánytermékek csomagolásának mindkét legnagyobb felületén egészségvédő figyelmeztetéseket kell feltüntetni: a csomagolás elő- és hátoldali felületének 65 százalékát le kell fedniük a figyelmeztetéseknek, amelyeknek a csomagolási egységek felső részén is helyet kell kapniuk - derül ki a Híradó.hu összefoglalójából.

A márkasemleges csomagolással a dohányzás népszerűségének csökkentése a cél a fiatalok és a nők körében. Mivel a csomagoláson nem lehet logó, az egyetlen különbség a márkanév vagy vállalatnév és a dohány típusának megjelölése lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?