0 °C Budapest
Lehullt a lepel: ezt tudja az új iPhone

Lehullt a lepel: ezt tudja az új iPhone

2015. szeptember 10. 16:02

Tegnap volt az Apple nagy őszi termékbemutatója, ez alkalommal új táblagépeket és új okostelefonokat leplezetek le.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ahogy arra minden ki számított, iPhone 6S és iPhone 6S Plus lesz az új készülékek neve. A színek sem okoztak nagy meglepetést, az eddigi ezüst, arany és szürke választékhoz egy rózsaszín, pontosabban "rose gold" csatlakozott. A kijelzők újfajta, tartósabb üvegből készülnek és a hátlap alumínium lesz.

A legfontosabb kérdés: mennyibe kerül az új iPhone?

A legolcsóbb iPhone 6S, a 16GB tárhellyel rendelkező változat 199 dollár lesz, a legdrágább pedig 399 dollárba kerül majd hűségidővel. Az iPhone 6S Plus ára 299 és 499 dollár között mozog.

Két nap múlva, vagyis szeptember 12-től lehet előrendelni a telefonokat, az üzletekbe pedig szeptember 25-én kerül sok országban.

Mit fog tudni?

  • Az iPhone 6S 4,7 colos, az iPhone 6S Plus pedig 5,5 colos kijelzőt kapott, ugyanúgy, mint a tavalyi modellek.

  • Az új okostelefonok A9-es chippel lesznek ellátva, a CPU-feladatok 70%-kal lesznek gyorsabbak, mint előtte, a grafikus feladatok pedig 90%-kal.

  • Erősebb kamerát is kap az új okostelefon, 12 MP felbontásút és 4K-videók készítésére lesz alkalmas.
  • Jön a "3D-Touch": ez annyit jelent, hogy a készülék érzékeli a nyomás erejét is, ami arra lesz használható, hogy a kezdőképernyő és az alkalmazások között navigáljunk.

  • A fotóőrülteknek pedig jön a "Live Photos" szolgáltatás, ez olyan képeket jelent, amelyek érintésre mozgóképpé változnak, mintha videók lennének. Ezek valójában nem videók (bár a kamera képes 4K-s felvételek készítésére), hanem olyan hosszan exponált fotók, amelyek a GIF-ekhez hasonlóa.

Itt az új Apple TV

Eljött az új Apple TV ideje is, ami Sirivel lesz felszerelve, valamint érintőkijelzővel. A set-top boksz képes lesz arra, hogy keressen az iTunes, a HBO, a Hulu és a Netflix tartalma között. Tim Cook a televíziós alkalmazások fontosságát hangsúlyozza.

Jönnek az új táblagépek

Az Apple Watch után a táblagépeké lett a főszerep, a cég marketingvezetőjének jutott a megtiszteltetés, hogy bemutatta az iPad Pro készüléket. Az eddigieknél nagyobb táblagép 12,9 colos és 10 órát bír az akkumulátor. Ezután az iPad Air 2 készülékre került a sor, a nagy újítás, hogy 5,6 millió pixeles a kijelző, ami erősebb, mint a Macbook Pro retina-kijelzője. Az iPad Pro ára 799 dollár és 1079 dollár között lesz, arany, ezüst és szürke színben lesz elérhető novembertől.

Az új iPadek alkalmasak lesznek arra is, hogy precíz rajzokat végezhessenek rajta, köszönhetően a hozzá tartozó ceruzával, amit 99 dollárért lehet majd megvásárolni, szintén novembertől.

Új alkalmazások az Apple Watch-ra

Olyan új alkalmazásokkal bővül a kínálat, mint a Facebook Messenger, vagy a GoPro. Tim Cook szerint a felhasználók 97%-a elégedett az Apple Watch-csal, bár azt továbbra sem árulta el, hogy ez hány embert is takar pontosan. De lesz egy új, luxusváltozata is a készüléknek, bőrszíjjal felszerelve, amit a francia céggel, a Hermes-szel együtt alkotott meg az Apple.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?