10 °C Budapest

Ez a H&M legújabb ötlete: mit szólnak hozzá a vásárlók?

MTI
2015. augusztus 25. 17:02

Újrahasznosított pamutból készült farmerkollekciót dob piacra a svéd Hennes & Mauritz, a világ második legnagyobb ruházati áruházlánca, hogy csökkentse a környezeti károkat és etikusabbá tegye működését.

Az úgynevezett fast fashion-üzleteket, vagyis az olcsó, gyorsan cserélődő divatárut értékesítő hálózatokat azért éri egyre élesebb kritika, mert az eldobható holmi "kultúrájának" gyors terjedése nagy környezeti károkat okoz.

A H&M jövő héten dobja piacra azokat a farmernadrágokat, amelyek újrahasznosított pamutot tartalmaznak. Az áruház emellett évi egymillió eurós (313 millió forint) díjat ajánl fel azoknak, akik textilek újrahasznosításának új technológiáit dolgozzák ki - közölte Karl-Johan Persson ügyvezető.

Egyetlen fast fashion-márka sem folytathatja úgy, ahogy most működik. A díjtól az reméljük, hogy olyan új eljárásokat kapunk, amelyek a textilt a minőség romlása nélkül hasznosítják újra

 - magyarázta Persson.

A népességnövekedés miatt a H&M és más divatáru-kereskedelmi cégek egyre nagyobb aggodalommal tekintenek a pamuthiány lehetőségére. A gyapot termesztése ugyanis nagy mennyiségű vizet és kártevőirtók használatát igényli.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Újrahasznosított pamutból eddig gyenge minőségű szövetet sikerült előállítani, a kevert, vagyis műszálat is tartalmazó textilek új felhasználásának nincs hatékony módszere, ezért az ilyen holmi általában a szeméttelepen végzi.

Az új farmerkollekció drágább lesz, mint a márka termékei általában. A 16 modell férfiaknak, nőknek és gyerekeknek készített nadrágokból áll, anyagukban az újrahasznosított szál mellett biopamut is lesz. A kollekciót világszere minden H&M-üzlet árusítani fogja és interneten is meg lehet rendelni.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem