1 °C Budapest

Csaknem 1700 áfacsalást leplezett le a NAV az elmúlt másfél évben

Pénzcentrum
2015. augusztus 10. 10:01

Közel 1700 áfacsalást leplezet le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt másfél évben, összesen 120 milliárd forint értékben. A forgalmiadó-visszaélések a legtöbb munkát a fővárosban és Pest megyében adták a bűnüldözésnek, a legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban tárták fel - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt másfél évről készült kimutatás szerint a NAV pénzügyi nyomozói tavaly összesen ezerkétszáz áfavisszaélésre derítettek fényt, az ügyek összesen 84 milliárd forintról szóltak. Idén az év első felében nagyjából félezer újabb esettel foglalkoztak a szervezet emberei, az okozott kár 35 milliárd forint körül mozgott.

A legtöbb áfacsalást a fővárosban és Pest megyében tárták fel a pénzügyi nyomozók. Rendre a lista elején szerepelt a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye alkotta régió is. A legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban lepleztek le, az itt feltárt visszaélések ugyanis - a többihez képest - nagyobb összegekről, átlagosan 130-190 millióról szóltak.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm