8 °C Budapest

Csaknem 1700 áfacsalást leplezett le a NAV az elmúlt másfél évben

Pénzcentrum
2015. augusztus 10. 10:01

Közel 1700 áfacsalást leplezet le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt másfél évben, összesen 120 milliárd forint értékben. A forgalmiadó-visszaélések a legtöbb munkát a fővárosban és Pest megyében adták a bűnüldözésnek, a legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban tárták fel - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt másfél évről készült kimutatás szerint a NAV pénzügyi nyomozói tavaly összesen ezerkétszáz áfavisszaélésre derítettek fényt, az ügyek összesen 84 milliárd forintról szóltak. Idén az év első felében nagyjából félezer újabb esettel foglalkoztak a szervezet emberei, az okozott kár 35 milliárd forint körül mozgott.

A legtöbb áfacsalást a fővárosban és Pest megyében tárták fel a pénzügyi nyomozók. Rendre a lista elején szerepelt a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye alkotta régió is. A legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban lepleztek le, az itt feltárt visszaélések ugyanis - a többihez képest - nagyobb összegekről, átlagosan 130-190 millióról szóltak.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem