Újabb magyar banknál jön a Visa érintőkártyája

2015. június 2. 13:22

Tovább bővül a Visa érintőkártyák száma Magyarországon és a Visa Europe és a K&H Bank együttműködésének keretében új hazai bank kezdte meg a payWave érintőkártyák kibocsátását.

Ezentúl a K&H kártyaportfóliójában elérhető Visa Classic és Elektron kártyák mindegyikén szerepel majd a Visa payWave jelzés, így a kártyabirtokosok a megszokott fizetési módok mellett a gyors és biztonságos érintéses fizetésre is használhatják kártyáikat az erre alkalmas terminálokon - tájékoztatta a Pénzcentrumot a kártyatársaság.

A Visa kártyák már több mint egyötöde érintőkártya, és az érintéses fizetés emberek milliói számára már a napi rutin része Európa-szerte. A technológia térnyerése megállíthatatlan, és egyre több területen használhatjuk az ilyen típusú kártyákat.

 - mondta Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

Az érintéses fizetés kényelmes és biztonságos, hiszen fizetéskor Magyarországon 5 000 forint alatti összegek esetében még a PIN kód megadására sincs szükség, valamint a bankkártyát egy pillanatra sem kell kiadni a kezünkből.

A Visa érintőkártyák 2012 óta elérhetőek Magyarországon, és a K&H már a harmadik hazai Visa tagbank, amelynek kártyaportfóliójában megtalálhatóak az érintéses fizetésre alkalmas plasztikok. Jelenleg Magyarországon a POS terminálok több mint 30 százalékánál fizethetünk Visa érintőkártyával.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Európában már több mint 100 millió Visa érintőkártya és 1,8 millió érintéses fizetés elfogadására alkalmas terminál van forgalomban.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem