24 °C Budapest
Újabb magyar banknál jön a Visa érintőkártyája

Újabb magyar banknál jön a Visa érintőkártyája

2015. június 2. 13:22

Tovább bővül a Visa érintőkártyák száma Magyarországon és a Visa Europe és a K&H Bank együttműködésének keretében új hazai bank kezdte meg a payWave érintőkártyák kibocsátását.

Ezentúl a K&H kártyaportfóliójában elérhető Visa Classic és Elektron kártyák mindegyikén szerepel majd a Visa payWave jelzés, így a kártyabirtokosok a megszokott fizetési módok mellett a gyors és biztonságos érintéses fizetésre is használhatják kártyáikat az erre alkalmas terminálokon - tájékoztatta a Pénzcentrumot a kártyatársaság.

A Visa kártyák már több mint egyötöde érintőkártya, és az érintéses fizetés emberek milliói számára már a napi rutin része Európa-szerte. A technológia térnyerése megállíthatatlan, és egyre több területen használhatjuk az ilyen típusú kártyákat.

 - mondta Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

Az érintéses fizetés kényelmes és biztonságos, hiszen fizetéskor Magyarországon 5 000 forint alatti összegek esetében még a PIN kód megadására sincs szükség, valamint a bankkártyát egy pillanatra sem kell kiadni a kezünkből.

A Visa érintőkártyák 2012 óta elérhetőek Magyarországon, és a K&H már a harmadik hazai Visa tagbank, amelynek kártyaportfóliójában megtalálhatóak az érintéses fizetésre alkalmas plasztikok. Jelenleg Magyarországon a POS terminálok több mint 30 százalékánál fizethetünk Visa érintőkártyával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Európában már több mint 100 millió Visa érintőkártya és 1,8 millió érintéses fizetés elfogadására alkalmas terminál van forgalomban.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?