29 °C Budapest
Magyarországon marad a Spar: virágzik az üzlet

Magyarországon marad a Spar: virágzik az üzlet

MTI
2015. február 20. 17:30

A Spar nem tervezi a magyar piac elhagyását, annak ellenére, hogy kifogásol egyes magyar jogszabályokat - erősítette meg Gerhard Drexel, a Spar Österreich vezérigazgatója a Die Presse című osztrák napilap pénteki számában megjelent interjúban.

Magyarországon virágzik a cég, ezért az érthetetlen és az uniós jogba ütköző törvények miatt nem fog kivonulni az országból

- fogalmazott Gerhard Drexel. Bírálta egyúttal az Európai Bizottságot, amely eddig nem tiltakozott az élelmiszer-felügyeleti díj ellen, bár három biztos illetékességét is érintik a magyar törvények. A cégvezető szerint torzítja a piaci versenyt, hogy a magyar vállalatoknak csak 0,1 százalékos díjat kell fizetniük, míg a külföldi cégeknek forgalomhoz mérten akár hat százalékot.

A napokban ráadásul súlyos büntetést kapott a magyarországi Spar a GVH-tól: 43 millió forintos büntetést szabott ki megtévesztő hirdetések miatt. A versenyhivatal az ,,5000 Ft vásárlás után 500 Ft visszajár" akcióját kifogásolta. A cég felülvizsgálatot kezdeményezett a büntetés ellen.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?