18 °C Budapest
Hogy kerülhetett ennyi hamis pénz a soproni boltokba?

Hogy kerülhetett ennyi hamis pénz a soproni boltokba?

2015. január 28. 14:40

Legalább 33 darab hamis ötveneurós bankó tűnt fel Sopronban. A rendőrök megtalálták azokat, akiktől nagy valószínűséggel származnak.

Egy soproni pénzváltó jelezte a rendőrségnek január 5-én, hogy 13 darab hamis 50 euróst váltott be náluk aznap egy fiatal nő. Egy soproni dohánybolt is jelezte, hogy hamis 50 eurós bankót találtak. Az üzlet kamerafelvételén ugyanaz a nő látszott, aki a pénzváltónál is járt. Január 8-án délután a rendőrök elfogták a keresett nőt - tájékoztat a police.hu.

A rendőrök jelenleg vizsgálják, honnan szerezte a házaspár a hamis eurósokat, illetve hogy kiket bíztak meg a terítésükkel (a bűntársak az elpasszolt hamis bankjegyek után negyven százalékban részesültek az üzletből). Szinte naponta kerülnek elő újabb hamis bankjegyek, január eleje óta 33 darabot találtak, valamennyit a Magyar Nemzeti Bankba küldték vizsgálatra. A négy gyanúsított ellen hamis vagy meghamisított pénz forgalomba hozatala bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az 50 eurós a kedvenc

Továbbra is a 20 és az 50 euróst hamisítják a leggyakrabban - derül ki az Európai Központi Bank tájékoztatásából. A tavalyi év első félévében ez a két címlet az összes hamis bankjegy 81 százalékát tette ki.

100-ból 98 hamis euróbankjegyet az eurozóna tagállamaiban találtak, 1,9 százalékára az övezeten kívüli EU-tagállamban (Magyarország is ilyennek számít).

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?