20 °C Budapest

Ezek most a slágerkönyvek Magyarországon - itt a lista!

2015. január 18. 13:01

Nyáry Krisztián új könyve iránt csak erősödött az érdeklődés tavaly év végén, így az Igazi Hősök decemberben a Bookline sikerlista élére lépett. Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni megrendítő sorsára és kivételesen értékes írására is rengetegen kíváncsiak voltak 2014 utolsó hónapjában. Borbás Marcsi receptjeivel pedig a tökéletes ünnepi menüt tervezhették meg az olvasók.

5 helyet ugrott előre Nyáry Krisztián új könyvével, így a decemberi TOP50 sikerlistás dobogó első fokára lépett az Igazi hősök. Valódi példaképekről, 33 neves magyar személyiség példaértékű sorsáról olvashatunk a sikerkönyvben. De nem ez az egyetlen kötete az írónak, amire kíváncsiak voltunk az év végén: az Így szerettek ők két könyvében (40. és 43. hely) a múlt századi magyar irodalom legismertebb szerzőinek szerelmi életéről, az irodalmi élet párkapcsolati történeteiről mesél Nyáry.

A tavaly év elején elhunyt Gyarmati Fanni igaz szerelmet és mély érzelmeket, hosszú éveket és viszontagságoktól nem mentes életutakat jegyzett le a Radnóti Miklóssal kötött házasságától a költő újratemetéséig. A hiteles korrajzot festő személyes sorstragédia, a Napló 1935-1946 I-II két kötete páratlan érékű szöveg. Az év végén megjelent könyv egyből a sikerlista dobogójának 2. fokára került.

A konyhában töltött önfeledt pillanatokat, a mindennapi örömök felfedezését, az élet sűrűjét ígéri a Gasztroangyal 100 szívmelengető receptje. Borbás Marcsi gasztronómiai utazásainak legjavát gyűjtötte össze, receptkönyvével a dobogó 3. fokát szerezte meg.

Nem csak a dobogós receptgyűjtemény képviseli a gasztronómiát a sikerlistán. Az ünnepi készülődés, a karácsonyi menü összeállítása különösen fontos volt decemberben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy szép számmal szerepelnek szakácskönyvek a TOP50-ben: Jamie Olivertől (7.) a Rosenstein szakácskönyvön át (48.) Stahl Judit Gyors konyhájáig (36.) megfőzhettünk minden finomságot az ünnepi asztalra.

Ken Follett véres történelmi kalandregényei iránt nem lankadt az érdeklődés decemberben sem. A világ egyik legkedveltebb írójának könyveivel nem lehetett melléfogni az ajándékozás során sem. Rengetegen döntöttek úgy, hogy biztosra mennek, és az Évszázad-trilógia köteteit választják a karácsonyfa alá: 4. helyezett lett Az örökkévalóság küszöbén, 19. A titánok bukása és 30. A megfagyott világ.

Négylábú diktátor, véleményvezér és a deményista filozófia megteremtője, az első kortárs magyar íróvizsla és gazditréner: ő Demény, aki a szerénységet csak hírből ismeri. A korszakalkotó ugatásokat lejegyző gazdi, Magos Judit egyedi humorával és tanácsaival mindenkit meghódít. Az igazi celEB könyve 6. a TOP50-es sikerlistán.

Izgalmas időutazásban lehet része annak, aki Ugron Zsolna korhű romantikus regényeit olvassa: politikai intrikák, belevaló asszonyok, érdekházasságok és a Báthoryak XVII. századi világa elevenedik meg az írónő két regényében. A nádor asszonyai a 10., az Erdélyi menyegző a 24. helyen szerepel a sikerlistás könyvek között.

Megfilmesített sorozattal is találkozhatunk a decemberi TOP50-ben. James Dashner Útvesztő-trilógiája vérfagyasztó kalandokkal, elképesztő veszélyekkel és anarchiába süllyedt világgal várja olvasóit. Az Útvesztő a 16., a Tűzpróba a 22. helyet szerezte meg a decemberi listán, a sorozat harmadik részének magyar fordítása pedig ez évben jelenik meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az év utolsó hónapjában ismét felkerült E. L. James szenvedéllyel teli, világsikerű sorozata a TOP50 listára. Az Ötven árnyalat-trilógia két kötete is helyett kapott a legkeresettebb 50 könyv között: A szürke ötven árnyalata a 23., A szabadság ötven árnyalata a 25. helyen szerepel.

Végtelen játéktér, határtalan alkotás, képességfejlesztő és szórakoztató játék - ez mind a Minecraft. Az izgalmas kockaépítő játékhoz készült, a Bookline Könyvek gondozásában megjelent kézikönyvek hatalmas sikert arattak decemberben is. A legkeresettebb 50 könyv között négyszer (35., 37., 38. és 41. hely) is feltűnnek a játékhoz útmutatóul szolgáló kézikönyvek.

Hazánk neves pszichológusa, dr. Kádár Annamária ismét duplázott a sikerlistán: az év utolsó hónapjában a Mesepszichológia két kötetével a 31. és 49. helyet szerezte meg. Az érzelmi intelligencia fejlesztésével és a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat megteremtésével foglalkozik nagysikerű könyveiben.

Az év végén többnyire visszanézünk, áttekintünk az esztendőnkön, mit tettünk jól, és min érdemes változtatnunk. Ha magabiztosságról és önmagunk megtalálásáról van szó, a lélek erősítésére szolgáló könyvek segíthetnek bennünket. Lélekerősítő gondolatok nem csak Oravecz Nórától (39.), de Pál Ferenctől (17.) és Böjte Csabától (26.) is kerültek a sikerlistára.

D. Tóth Kriszta a TOP50 sikerlista 5. helyét szerezte meg decemberben, és stabilan tartja első helyét az e-könyvek között: a Húszezer éjszaka harmadik hónapja vezeti a TOP10-es listát. A nyomtatott listán is előkelő helyen (14.) szerepel Dragomán György Máglya című könyve, mely a decemberi e-könyves listán a 6. De nem ez az egyetlen Dragomán-könyv a TOP10-es listán: a 9. helyet szerezte meg a megfilmesítés alatt álló A fehér király.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM