13 °C Budapest

Ezek most a slágerkönyvek Magyarországon - itt a lista!

2015. január 18. 13:01

Nyáry Krisztián új könyve iránt csak erősödött az érdeklődés tavaly év végén, így az Igazi Hősök decemberben a Bookline sikerlista élére lépett. Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni megrendítő sorsára és kivételesen értékes írására is rengetegen kíváncsiak voltak 2014 utolsó hónapjában. Borbás Marcsi receptjeivel pedig a tökéletes ünnepi menüt tervezhették meg az olvasók.

5 helyet ugrott előre Nyáry Krisztián új könyvével, így a decemberi TOP50 sikerlistás dobogó első fokára lépett az Igazi hősök. Valódi példaképekről, 33 neves magyar személyiség példaértékű sorsáról olvashatunk a sikerkönyvben. De nem ez az egyetlen kötete az írónak, amire kíváncsiak voltunk az év végén: az Így szerettek ők két könyvében (40. és 43. hely) a múlt századi magyar irodalom legismertebb szerzőinek szerelmi életéről, az irodalmi élet párkapcsolati történeteiről mesél Nyáry.

A tavaly év elején elhunyt Gyarmati Fanni igaz szerelmet és mély érzelmeket, hosszú éveket és viszontagságoktól nem mentes életutakat jegyzett le a Radnóti Miklóssal kötött házasságától a költő újratemetéséig. A hiteles korrajzot festő személyes sorstragédia, a Napló 1935-1946 I-II két kötete páratlan érékű szöveg. Az év végén megjelent könyv egyből a sikerlista dobogójának 2. fokára került.

A konyhában töltött önfeledt pillanatokat, a mindennapi örömök felfedezését, az élet sűrűjét ígéri a Gasztroangyal 100 szívmelengető receptje. Borbás Marcsi gasztronómiai utazásainak legjavát gyűjtötte össze, receptkönyvével a dobogó 3. fokát szerezte meg.

Nem csak a dobogós receptgyűjtemény képviseli a gasztronómiát a sikerlistán. Az ünnepi készülődés, a karácsonyi menü összeállítása különösen fontos volt decemberben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy szép számmal szerepelnek szakácskönyvek a TOP50-ben: Jamie Olivertől (7.) a Rosenstein szakácskönyvön át (48.) Stahl Judit Gyors konyhájáig (36.) megfőzhettünk minden finomságot az ünnepi asztalra.

Ken Follett véres történelmi kalandregényei iránt nem lankadt az érdeklődés decemberben sem. A világ egyik legkedveltebb írójának könyveivel nem lehetett melléfogni az ajándékozás során sem. Rengetegen döntöttek úgy, hogy biztosra mennek, és az Évszázad-trilógia köteteit választják a karácsonyfa alá: 4. helyezett lett Az örökkévalóság küszöbén, 19. A titánok bukása és 30. A megfagyott világ.

Négylábú diktátor, véleményvezér és a deményista filozófia megteremtője, az első kortárs magyar íróvizsla és gazditréner: ő Demény, aki a szerénységet csak hírből ismeri. A korszakalkotó ugatásokat lejegyző gazdi, Magos Judit egyedi humorával és tanácsaival mindenkit meghódít. Az igazi celEB könyve 6. a TOP50-es sikerlistán.

Izgalmas időutazásban lehet része annak, aki Ugron Zsolna korhű romantikus regényeit olvassa: politikai intrikák, belevaló asszonyok, érdekházasságok és a Báthoryak XVII. századi világa elevenedik meg az írónő két regényében. A nádor asszonyai a 10., az Erdélyi menyegző a 24. helyen szerepel a sikerlistás könyvek között.

Megfilmesített sorozattal is találkozhatunk a decemberi TOP50-ben. James Dashner Útvesztő-trilógiája vérfagyasztó kalandokkal, elképesztő veszélyekkel és anarchiába süllyedt világgal várja olvasóit. Az Útvesztő a 16., a Tűzpróba a 22. helyet szerezte meg a decemberi listán, a sorozat harmadik részének magyar fordítása pedig ez évben jelenik meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az év utolsó hónapjában ismét felkerült E. L. James szenvedéllyel teli, világsikerű sorozata a TOP50 listára. Az Ötven árnyalat-trilógia két kötete is helyett kapott a legkeresettebb 50 könyv között: A szürke ötven árnyalata a 23., A szabadság ötven árnyalata a 25. helyen szerepel.

Végtelen játéktér, határtalan alkotás, képességfejlesztő és szórakoztató játék - ez mind a Minecraft. Az izgalmas kockaépítő játékhoz készült, a Bookline Könyvek gondozásában megjelent kézikönyvek hatalmas sikert arattak decemberben is. A legkeresettebb 50 könyv között négyszer (35., 37., 38. és 41. hely) is feltűnnek a játékhoz útmutatóul szolgáló kézikönyvek.

Hazánk neves pszichológusa, dr. Kádár Annamária ismét duplázott a sikerlistán: az év utolsó hónapjában a Mesepszichológia két kötetével a 31. és 49. helyet szerezte meg. Az érzelmi intelligencia fejlesztésével és a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat megteremtésével foglalkozik nagysikerű könyveiben.

Az év végén többnyire visszanézünk, áttekintünk az esztendőnkön, mit tettünk jól, és min érdemes változtatnunk. Ha magabiztosságról és önmagunk megtalálásáról van szó, a lélek erősítésére szolgáló könyvek segíthetnek bennünket. Lélekerősítő gondolatok nem csak Oravecz Nórától (39.), de Pál Ferenctől (17.) és Böjte Csabától (26.) is kerültek a sikerlistára.

D. Tóth Kriszta a TOP50 sikerlista 5. helyét szerezte meg decemberben, és stabilan tartja első helyét az e-könyvek között: a Húszezer éjszaka harmadik hónapja vezeti a TOP10-es listát. A nyomtatott listán is előkelő helyen (14.) szerepel Dragomán György Máglya című könyve, mely a decemberi e-könyves listán a 6. De nem ez az egyetlen Dragomán-könyv a TOP10-es listán: a 9. helyet szerezte meg a megfilmesítés alatt álló A fehér király.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm