Nem lehet majd BKV-jegyet venni a dohányboltokban

2015. január 8. 08:31

Ugyan a trafiktörvény legutóbbi módosítása szerint az idén már tömegközlekedési jegyet és bérletet is árusíthatnának a trafikokban, a budapesti dohányboltokban azonban a jövőben is hiába keresik majd a jegyeket fővárosiak - olvasható a Világgazdaságban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte a gazdasági lappal, hogy ugyan a törvény lehetőséget teremt a BKV-jegyek trafikokban való árusítására, a társaság nem kíván élni a lehetőséggel, stratégiájában nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése.

Indoklásuk szerint a nemzeti dohányboltokat egyebek mellett azért nem kívánják bevonni az értékesítési körbe, mert a trafikban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda. A BKK-nak pedig az a célja, hogy értékesítési pontjait valamennyi ügyfele igénybe vehesse - közölték a lap érdeklődésére.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Pénzcentrum figyelmét utólag arra is felhívta, hogy a trafikokban való értékesítést nem csak azért nem vezetik be, mert ott nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, illetve a nem dohányzók jellemzően nem térnek be, hiszen ez csak két szempont a sok közül:

Budapesten és agglomerációjában az elmúlt hónapokban több mint 270 új jegy- és bérletkiadó automata kezdte meg működését, és számuk hamarosan eléri 300-at, így indokolatlanná vált a viszonteladói hálózatunk bővítése. Célunk tehát, hogy minden ügyfelünk minden értékesítési ponton, éjjel-nappal hozzáférjen a csaknem teljes termékkínálathoz, mely célnak leginkább a saját üzemeltetésű automaták felelnek meg. Az automatahálózat rendkívül jól működik, néhány hónap alatt már csaknem 10 milliárd forint bevételt realizáltak a gépek, 2015 januárjának első napjaiban pedig több mint 600 milliót, ezért nem szerepel terveink között a viszonteladói hálózat bővítése, amely az új automaták telepítésével és a helyben nyomtatás bevezetésével párhuzamosan folyamatosan átalakul

- emelte ki a BKK. Erről a folyamatról, elsőként a hazai sajtóban amúgy korábban ITT írtunk.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?