Pofátlan árak a pesti karácsonyi vásárokon: 1500 a forralt bor, 800 az üdítő

Pofátlan árak a pesti karácsonyi vásárokon: 1500 a forralt bor, 800 az üdítő

2014. december 2. 15:02

Habár néhány hét csúszással, de már dübörögnek a karácsonyi vásárok Budapesten. Ahogy az lenni szokott, horror árak, és zsebtolvajok várják a nézelődőket.

A hétvégén forralt borozni indult a Pénzcentrum szerkesztősége. Nem jutottunk messzire. Na, nem azért, mert olyan gyorsan berúgtunk, hanem mert nagyon hamar elfogyott a pénzünk.

Minket szerencsére nem a zsebtolvajok, hanem az árusok "raboltak" ki.

A túrát az Erzsébet téren kezdtük, ahol a legolcsóbban 200 forintért ihatunk egy deci vörös vagy fehér forraltat. De van olyan bódé, ahol ugyanezért a mennyiségért 250 sőt, 300 forintot is elkérnek. Mennyiségi akciókkal a legtöbb árus nem bajlódik, csak egy-két helyen találkoztunk olyan felirattal, ahol a 3. decit már olcsóbban mérték.

A Deákról a Vörösmarty térre mentünk, ahol többnyire hasonló árakkal találkoztunk. Többnyire... Volt olyan hely ugyanis, ahol 1000 forintot kértek 3, 1500-at fél liter forralt borért. A rövidek ráadásul éppen innen indultak; 4cl az egyik helyen 1500 volt, de volt ennél borsosabb árú tömény is. Persze azok a kollégák sem jártak jól, akik kerülték az alkoholt. Három deci teát és az ásványvizet ugyanis a legtöbb helyen 500-ért, az üdítőket pedig 800-ért mérik.

KATTINTS! Adventi naptár spórolóknak

Az ételeket ezúttal nem kóstoltuk, a következő összeállítás elkészítéséhez viszont meg kell várnunk a következő fizut. Legalábbis az "Egy nap a városban" blog összeállítása szerint az ételek árazása sem megy másként.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Jobb lesz vigyázni!

Ahogy az lenni szokott, a karácsonyi vásárokban idén is megjelentek a zsebtolvajok. Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője éppen ezért azt ajánlja, hogy lehetőleg olyan ruhában menjenek vásárolni az emberek, amiben biztonságosan el tudják helyezni - lehetőleg egy belső zsebben - a bankkártyájukat, készpénzüket, irataikat.

Az autóval közlekedők figyelmét pedig arra hívják fel, hogy semmit ne hagyjanak a kocsi utasterében, ha parkolnak, mert még egy kabátért is feltörhetik az autójukat.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?