Bejutottunk a Shopline raktárába: innen jön az ajándékod + fotók

Bejutottunk a Shopline raktárába: innen jön az ajándékod + fotók

2014. november 22. 16:01

Elkezdődött a karácsonyi vásárlási csúcszezon: nem csak a boltokban nagyobb a tömeg (főleg hétvégente), egyre többen adják le a netes rendeléseket is. Az igazi webshop-csúcs karácsony előtt egy héttel számítanak, de a legnagyobb magyar webásuház és könyves bolthálózat, a Libri-Shopline központi raktárában már most is nagy munka folyik. A Pénzcentrum mutatja az izgalmas részleteket és a hatalmas számokat - és persze exkluzív galériával is készültünk.

7700 négyzetméteren 118-an dolgoznak a Libri - Shopline dél-budai raktárbázisán. Általában. A karácsonyi csúcsszezon ugyanis akkora forgalomnövekedéssel jár, hogy 200-250 fővel (jellemzően diákmunkásokkal) egészül ki a csapat - mondta el egy csütörtöki sajtó-háttérbeszélgetésen Starcz Ákos vezérigazgató.


A karácsonyi időszakban 120 ezer látogatót szolgál ki a Shopline, 60 ezret pedig a Libri: ez közel háromszorosa a nyári időszakban tapasztalható látogatószámnak. Tavaly a teljes karácsonyi időszakban (november 1- december 24. között) online és offline összesen 750 ezer vásárlás történt az üzletlánc boltjaiban és webshopjában. A 750 ezerből 500 ezer a bolti eladás, 250 ezer pedig az online tranzakció: Starcz Ákos becslése szerint ugyanakkor 2-3 év múlva már fele-fele lesz ez az arány. Természetesen a csúcsot követően csökken a megrendelések száma: december 24-én és 25-én már csak 250 vásárlást bonyolítanak a Shopline-on (egy héten belül ez 2600 százalékos változást jelent).

A termékek közül természetesen a könyvek - pontosabban az új könyvek- vezetnek, a második legtöbbet rendelt termék az antikvár könyv, harmadik helyen a filmek állnak. Az úgynevezett non-book (azaz a nem-könyv) termékek közül népszerűek a CD-k, DVD-k, a parfümök, kozmetikumok, és a játékok is.

Mit tud a hatalmas raktárbázis?

A dél-budai raktár érdekessége, hogy nem csak a neten megrendelt termékeket szállítják innen, hanem a boltokat árukészletéért is az itteni logisztika felel. Ez pedig nem egyszerű feladat, hiszen két teljesen eltérő működést és árukészletet is ki kell szolgálni - egy időben.

A bázis a csúcsidőszakban három műszakban üzemel, egyszerre 220-270 dolgozó látja el ilyenkor a feladatait.

Jelenleg 6,2 milliárd forint értékű készlet van raktáron (a boltokban 5,6 milliárd forint értékű termék található). Ez összesen közel 5 millió terméket (és 84 ezer címet) jelent.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Mire figyeljen az, aki a neten vásárol ajándékot?

A Shopline vezérigazgatója a Pénzcentrum kérdésére elmondta, a vásárlóknak érdemes nagyon figyelni a szállítási határidőre, illetve arra, hogy egy termék raktáron van-e (ezt feltüntetik a termék adatlapján).

Érdemes tehát még december 20-ig leadni a rendeléseket.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?