Online játékboltra is rászállt a NAV: elérhetetlen a népszerű oldal

Online játékboltra is rászállt a NAV: elérhetetlen a népszerű oldal

Pénzcentrum
2014. augusztus 6. 14:00

Ijesztő kép kering a Facebookon: a Steam nevű digitális játékbolt és -platform magyar felhasználói közül néhánynak az adóhivatal üzent a kliensen keresztül, arról értesítve a felhasználót, hogy az általa elérni kívánt oldalt a NAV a szerencsejáték szervezéséről szóló, 1991. évi XXXIV. törvény értelmében, a szolgáltatók segítségével hozzáférhetetlenné tette. Az üzenet a kliensprogram újdonságait bemutató ablakban jelent meg, a felhasználók szerint a már megvásárolt játékok elérését nem akadályozza semmi.

Az ügyben az Index megkereste a NAV-ot is, ahol arra kértek őket, hogy küldjék el nekik emailben a kérdéseiket. Az IDDQD blog facebookos csoportjában is előkerült a kép, a csoport tagjai szerint főleg egy vidéki internetszolgáltató előfizetőit érinti a probléma, így ezt a céget is megkeresték. A szabadságolások miatt nem ígérték, hogy hamar megválaszolják, náluk mi látszik a helyzetből, de annyit azért megtudtak, hogy a szolgáltatók nem önhatalmúlag tiltják le a sportfogadási és szerencsejátékkal foglalkozó oldalakat, hanem a NAV-tól kapott lista alapján.

A Steam elsősorban egy digitális játékbolt, ahol a cikk írásakor 13509 darab pc-s játék közül lehet válogatni. Ezek között van néhány pókerjáték is, amin más játékokban felhasználható tárgyakat lehet nyerni, és ezek ugyan képviselnek értéket (az adott játékon belül), de nem eladhatók. Más játékokban (például a Team Fortress 2-ben, a DOTA 2-ben vagy a Counter-Strike: Global Offensive-ben) is van ilyen lehetőség, de az itt nyert tárgyaknak már van pénzben kifejezhető értéke és el is lehet ezeket adni a platform piacán keresztül, de az így kapott pénzt csak a Steamen belüli vásárlásra lehet ellőni.

Hasonló rendszerben működnek speciális akciókon való részvételért vagy adott játékokkal való játékért cserébe nyerhető ajándékkártyák: ezeket vagy arra használjuk el, hogy a Steam-szintünket (más néven az e-falloszunk méretét) növeljük, valós pénzben realizálható nyeremény nem származik belőle.

 

NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?