6 °C Budapest

Meglepő adatok: egyre több magyar filmet nézünk

2014. április 29. 09:31

Már két magyar film nézettsége is átlépte a 100 ezres nézettségi küszöböt. Az állami támogatás összegét azonban még így is nehezen érik el a bevételek - írja a Világgazdaság.

A Magyar Nemzeti Filmalap által is támogatott filmek közül az április 25-i adatok szerint eddig a tavaly decemberben bemutatott Coming out című alkotás vonzotta a legtöbb nézőt. A 142 ezer néző az elmúlt évek rekordjának számít, de a február közepétől vetített Megdönteni Hajnal Tímeát nézettsége is átlépte már a 100 ezres küszöböt. A művészfilm kategóriába tartozó, bő egy hónapja bemutatott Viharsarok pedig eddig négyezer nézőt érdekelt.

Sok év csökkenés után tavaly újra nőtt a hazai mozik látogatottsága, ennek, valamint a drágább jegyeknek köszönhetően pedig az iparág is több bevételt könyvelhetett el. A becslések szerint tavaly 9,9 millió fizető nézője volt a hazai filmszínházaknak, összesen mintegy 13,2 milliárd forint maradt a jegypénztáraknál. 2012-ben csak 9,4 millió néző volt, ami 11,9 milliárd forintot eredményezett. 2011-ben a multiplex mozik látogatottsága visszaesett, míg az artmozik nézőszáma némileg nőtt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem