Tízezreket spórolhat évente a magyarok többsége, ha ezt tudja

Pénzcentrum
2014. január 16. 05:28

Eddig többen kérvényezik bankfiókban az ingyenes készpénzfelvételt, mint online. A bankok tapasztalata szerint az ügyfelek nagyobb része inkább a sorban állást választja, minthogy megismerkedjen az internetbankkal. Meglepő mennyire nem használjuk még ki az internet adta lehetőségeket.

A bankoknak a készpénzfelvétel és a fiókos ügyintézés is sokba kerül. Ezeket a plusz költségeket végső soron mindenképp mi fizetjük meg. Úgy tűnik, hogy mégsem terjedt még el megfelelően az internetes bankolás Magyarországon. Az ingyenes készpénzfelvételhez kapcsolódó kampány alatt a bankok ügyfeleinek csupán egyharmada adta be nyilatkozatát online.

Pedig! A sorban állás, utazás és megannyi bosszankodás helyett körülbelül 1 perc alatt intézhetnénk ezt el az internetbankban. Ahol ráadásul minden más is olcsóbb lenne és sokkal gyorsabb. Semmi szükség nem lenne egy olyan rezsicsökkentésre, amit előbb utóbb úgyis mi fizetünk meg, ha spórolnánk a bankolás költségein és nem a bankfiókokban intéznénk az ügyeinket.

Sokat nyerhetnénk az internetbankkal

Internetbankon keresztül elintézhetjük utalásainkat, beszedési megbízásainkat rögzíthetjük, ellenőrizhetjük egyenlegünket és költésünket és a megtakarításainkat is leköthetjük. Mindezt sorban állás és időpazarlás nélkül, biztonságosan.

ABankRáció.hu bankszámla összehasonlítójánakadataiból az is kiderül, hogy még a legolcsóbb bankszámla esetén is évi 6-7 ezer forintos plusz költséget jelent az, ha nem internetbankban intézzük el pénzügyeinket. Emellett még veszteségként könyvelhető el minden bankfiókban eltöltött perc és a le nem kötött betétek elmaradt kamata. Nem beszélve az utazás költségeiről. Az egyre drágább sms értesítések is megspórolhatóak lennének, ha gyakrabban tudnánk ellenőrizni a számlánk egyenlegét. Erre az internet és a mobilbankban is lehetőségünk van.

Miért nem intézzük hát a pénzügyeinket az internetbankokban? Kezdjük legalább az ingyenes készpénzfelvétel igénylőlap leadásával, amihez még segítséget is nyújtunk:

Citibank Internetbank
Belépés után válasszuk az Ügyfélszolgálat/Írjon nekünk/Kérés küldése / Folyószámlák termékkategória (itt ki kell választani azt a fizetési számlát,amelyhez a díjmentességet kéri)/ Havi 2 db díjmentes,készpénzfelvételi nyilatkozattétel vagy visszavonás menüpontot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Unicredit Banknál a nyilatkozat a következőképpen érhető el:
Netbankon keresztül belépés, majd megbízások- új megbízások-nyilatkozat ingyenes készpénzfelvételről.

Az OTP Direkt-nél
Igénylések menüpont / Díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat / (nyilatkozat elfogadása) / Szla kiválasztása / IGÉNYLÉS / Megerősítés

A Budapest Bank internetbankon belül az Igénylés menüpontban a Készpénzfelvételi nyilatkozat kiválasztásával elektronikusan lehet lépésről-lépésre kitölteni a nyomtatványt, kiválasztani a bankszámlát, el lehet fogadni a feltételeket, megtenni a nyilatkozatot, majd beküldeni a banknak.

Raiffeisen
Netbankba belépés után rögtön a Számlainformáció menüben megtalálható a Nyilatkozat menüpont.

Az FHB-banknál a Netbankban, a "Banki információk" menüpont alatt található a "Készpénzfelvételi nyilatkozat".

Az Erste Netbank ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat helye: Ügyfészolgálat/Személyes beállítások/Nyilatkozat az ingyenes készpénzfelvételre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?