13 °C Budapest

Megszólalt a Tesco: vége az olcsó élelmiszereknek, drágulás jön - a hét hírei

Pénzcentrum
2013. július 28. 18:31

Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n, a teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Nem akarsz több adót fizetni? Akkor ide tedd a pénzed
Az elmúlt hónapok számai egyértelműen azt mutatják, hogy csökkennek a forintbetétek kamatai. A legtöbb banknál már 4,5 százalékot sem adnak a pénzünkre, ráadásul ebből még fizetnünk kell a kamatadót, az augusztustól bevezetett egészségügyi hozzájárulást (EHO-t) és a tranzakciós illetéket, ami szintén most fog emelkedni. Mindezek miatt felmerül a kérdés, hogy érdemes-e inkább állampapírban tartani a pénzünk (egy részét), és ha igen, akkor milyen kockázatai vannak ezeknek a megtakarításoknak?

Lehetetlent ígér Varga: nem lehet jó mindenkinek az új mentőcsomag
"A devizahiteleket ki kell vezetni a magyar hitelpiacról, de a forinthitelt választók nem járhatnak rosszabbul, mintha a hitelfelvételkor devizakölcsönt vettek volna fel" - mondta a szerdai kormányülés után Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter. A Pénzcentrum.hu számításai szerint a kijelentés csak akkor teljesülhet, ha a forinthitelesek kapnak egy bizonyos pénzösszeget ajándékba vagy a devizahiteleket a mainál kedvezőtlenebb feltételek mellett forintosítják, amitől valójában nőnének a devizahitelesek terhei.

Hány fokra hűtsük a lakást, irodát? Itt a válasz!
Forró napok állnak a lakosság előtt, a legfrissebb előrejelzések szerint igazi kánikula lesz a 30. héten. Míg a legtöbben csak vizes törülközőre, esetleg ventillátorra számíthatnak, a szerencsésebbek klímával is védekezhetnek az extrém meleg ellen. De vajon mekkora az ideális benti hőmérséklet, s milyen előírások határozzák meg mértékét?

10 tipp: így nyaralhatsz idén fillérekből

A telekocsitól a hűtőtáskáig, az albán Riviérától a balatoni szabadstrandokig 10 tippet adunk az olcsó, spórolós nyaraláshoz. Akár már ma elindulhatsz, az sem baj, ha nincsenek százezrek a zsebedben.

Ne engedd, hogy az állam vigye a kamat negyedét!
Az augusztus elsejéig nyitott TBSZ számlákra év végéig van lehetőség a befizetésre, így megúszhatjuk a megtakarításokat nemsokára sújtó EHO-t és a kamatadót is. Mivel nem mindegy, melyik bankba visszük a pénzünket a Pénzcentrum.hu összeszedte a legjobb ajánlatokat.

Megszólalt a Tesco-vezér: jön a drágulás!

Ijesztő jövőképet vázolt egy interjúban Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója. A brit üzletember - aki egyben a világ kiskereskedelmének egyik legfontosabb alakja - úgy fogalmazott: "Végéhez közelít az olcsó élelmiszerek kora."

Közalkalmazottak, figyelem! Itt a Kúria ítélete a banki költségtérítésről
Megtekinthető a Kúria honlapján a pécsi pedagógus ügyében hozott ítélet összefoglalója. A legfőbb bíróság kimondta: nem függhet a közalkalmazottak illetményének kifizetésével felmerülő többletköltségek megtérítése attól, hogy milyen ajánlatokat tesznek közzé a bankok a fizetési számlák vezetéséért, illetve az illetmény egyszeri felvételéért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Durván rászállt a NAV az interneten eladókra: telefonon riogat
Adóellenőr vásárlóktól hemzsegnek az internetes aukciós oldalak. Legújabban már azt sem teszik meg a revizorok, hogy elmennek a megvásárolt termékért, hanem telefonon felhívják az eladót, hogy próbavásárlást végeztek nála, fáradjon be az adott igazgatóságra. Jó tanács: telefonon soha ne nyilatkozz az adóellenőrnek, telefonos hívásra nem kell megjelenned. Nem tudhatod, hogy nem telefonbetyárral van-e dolgod...

Családi adókedvezmény: zavarosban halászik a kormány
Nem lehet megalapozott számításokkal alátámasztani, mekkora bevételkiesést okoz az állami költségvetésnek, hogy a jövő évben az alacsonyabb keresetűek az egyéni nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási járulék, vagy esetleg mindkettő terhére igénybe vehetnék a ki nem használt családi adókedvezményt. A 2012. évi az adóbevallások kitöltésére rendszeresített szoftver nem tette lehetővé hogy a törvényben meghatározott kedvezményt írja be az adózó a bevallásába, ha annak összege magasabb volt, mint az összevont adóalap.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem