Megszólalt a Tesco: vége az olcsó élelmiszereknek, drágulás jön - a hét hírei

Pénzcentrum
2013. július 28. 18:31

Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n, a teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Nem akarsz több adót fizetni? Akkor ide tedd a pénzed
Az elmúlt hónapok számai egyértelműen azt mutatják, hogy csökkennek a forintbetétek kamatai. A legtöbb banknál már 4,5 százalékot sem adnak a pénzünkre, ráadásul ebből még fizetnünk kell a kamatadót, az augusztustól bevezetett egészségügyi hozzájárulást (EHO-t) és a tranzakciós illetéket, ami szintén most fog emelkedni. Mindezek miatt felmerül a kérdés, hogy érdemes-e inkább állampapírban tartani a pénzünk (egy részét), és ha igen, akkor milyen kockázatai vannak ezeknek a megtakarításoknak?

Lehetetlent ígér Varga: nem lehet jó mindenkinek az új mentőcsomag
"A devizahiteleket ki kell vezetni a magyar hitelpiacról, de a forinthitelt választók nem járhatnak rosszabbul, mintha a hitelfelvételkor devizakölcsönt vettek volna fel" - mondta a szerdai kormányülés után Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter. A Pénzcentrum.hu számításai szerint a kijelentés csak akkor teljesülhet, ha a forinthitelesek kapnak egy bizonyos pénzösszeget ajándékba vagy a devizahiteleket a mainál kedvezőtlenebb feltételek mellett forintosítják, amitől valójában nőnének a devizahitelesek terhei.

Hány fokra hűtsük a lakást, irodát? Itt a válasz!
Forró napok állnak a lakosság előtt, a legfrissebb előrejelzések szerint igazi kánikula lesz a 30. héten. Míg a legtöbben csak vizes törülközőre, esetleg ventillátorra számíthatnak, a szerencsésebbek klímával is védekezhetnek az extrém meleg ellen. De vajon mekkora az ideális benti hőmérséklet, s milyen előírások határozzák meg mértékét?

10 tipp: így nyaralhatsz idén fillérekből

A telekocsitól a hűtőtáskáig, az albán Riviérától a balatoni szabadstrandokig 10 tippet adunk az olcsó, spórolós nyaraláshoz. Akár már ma elindulhatsz, az sem baj, ha nincsenek százezrek a zsebedben.

Ne engedd, hogy az állam vigye a kamat negyedét!
Az augusztus elsejéig nyitott TBSZ számlákra év végéig van lehetőség a befizetésre, így megúszhatjuk a megtakarításokat nemsokára sújtó EHO-t és a kamatadót is. Mivel nem mindegy, melyik bankba visszük a pénzünket a Pénzcentrum.hu összeszedte a legjobb ajánlatokat.

Megszólalt a Tesco-vezér: jön a drágulás!

Ijesztő jövőképet vázolt egy interjúban Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója. A brit üzletember - aki egyben a világ kiskereskedelmének egyik legfontosabb alakja - úgy fogalmazott: "Végéhez közelít az olcsó élelmiszerek kora."

Közalkalmazottak, figyelem! Itt a Kúria ítélete a banki költségtérítésről
Megtekinthető a Kúria honlapján a pécsi pedagógus ügyében hozott ítélet összefoglalója. A legfőbb bíróság kimondta: nem függhet a közalkalmazottak illetményének kifizetésével felmerülő többletköltségek megtérítése attól, hogy milyen ajánlatokat tesznek közzé a bankok a fizetési számlák vezetéséért, illetve az illetmény egyszeri felvételéért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Durván rászállt a NAV az interneten eladókra: telefonon riogat
Adóellenőr vásárlóktól hemzsegnek az internetes aukciós oldalak. Legújabban már azt sem teszik meg a revizorok, hogy elmennek a megvásárolt termékért, hanem telefonon felhívják az eladót, hogy próbavásárlást végeztek nála, fáradjon be az adott igazgatóságra. Jó tanács: telefonon soha ne nyilatkozz az adóellenőrnek, telefonos hívásra nem kell megjelenned. Nem tudhatod, hogy nem telefonbetyárral van-e dolgod...

Családi adókedvezmény: zavarosban halászik a kormány
Nem lehet megalapozott számításokkal alátámasztani, mekkora bevételkiesést okoz az állami költségvetésnek, hogy a jövő évben az alacsonyabb keresetűek az egyéni nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási járulék, vagy esetleg mindkettő terhére igénybe vehetnék a ki nem használt családi adókedvezményt. A 2012. évi az adóbevallások kitöltésére rendszeresített szoftver nem tette lehetővé hogy a törvényben meghatározott kedvezményt írja be az adózó a bevallásába, ha annak összege magasabb volt, mint az összevont adóalap.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25