Szégyen: így verték át a nyugdíjast a termékbemutatón

Pénzcentrum
2013. május 11. 11:00

Négy éve nem tud megszabadulni attól az adósságtól egy kiskunfélegyházi asszony, akit friss nyugdíjasként ingyenes kirándulásra invitáltak egy postai szórólapon. A kirándulásról 600 ezer forintos adóssággal tért haza, ami mára már 1,3 millió forintra duzzadt - írja a baon.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egynapos kirándulás az Attila dombra szólt, de a résztvevőket ehelyett egy termékbemutatóra vitték. M. Mihályné - számtalan sorstársával együtt - mindössze néhány ezer forinttal indult el a kirándulásra. Mivel az utazásszervező cég tisztában volt azzal, hogy senki nem indul el egy egynapos kirándulásra ennyi készpénzzel, a helyszínen egy másik, szintén cseh tulajdonú pénzügyi társaság rögtön áruvásárlási kölcsönt nyújtott számukra, 45 százalékos kamattal. Ezért az összegért egy "csoda" tisztítógépet vásárolhatott. Ajándékba kapott mellé három fazekat, egy napernyőt, két bőröndöt, és egy késkészletet. A részletfizetés feltételeit csak később, postán küldték ki a számára.

Az asszony elismerte a lapnak, hogy bedőlt az ügynökök csábító trükkjeinek. "Jó páran megbolondultunk, elmezavarodott állapotba kerültünk. Délután öt órakor étlen-szomjan, bóvlikkal felpakolva jöttünk el a csárdából. De, olyan is volt, aki sírva, megalázva menekült ki a teremből".

A takarítógépet néhány nap múlva házhozszállították neki, ahol 100 ezer forintot kellett kifizetnie. A gépről később - már reklamációs időn túl - derült ki, hogy működésképtelen. Amikor az asszony rádöbbent, hogy mekkora balek volt, rögtön a fogyasztóvédőkhöz fordult, de lekéste a nyolcnapos határidőt. Nem akarta kifizetni a fennmaradt közel 500 ezer forintot, de a hitelfolyósító cég beperelte. Mivel a csárdában aláírta a szerződést, a bíróság helyt adott a társaság követelésének.

Megegyezett a bankkal, hogy három havi részletben törleszt, de ezt végül a nyugdíjából nem tudta teljesíteni. Mivel letelt a féléves határidő, megjött a végrehajtó levele is. Kamatos kamattal most 1,3 millió forintra szaporodott a tartozása.

Az asszony elment a rendőrségre is, de ott is azt mondták neki: nem tehet semmit, hiszen senki nem kényszerítette, hogy aláírja a szerződést. A végrehajtó tanácsára végül újra részletfizetést kért a cégtől.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?