Szégyen: így verték át a nyugdíjast a termékbemutatón

Pénzcentrum
2013. május 11. 11:00

Négy éve nem tud megszabadulni attól az adósságtól egy kiskunfélegyházi asszony, akit friss nyugdíjasként ingyenes kirándulásra invitáltak egy postai szórólapon. A kirándulásról 600 ezer forintos adóssággal tért haza, ami mára már 1,3 millió forintra duzzadt - írja a baon.hu.

Az egynapos kirándulás az Attila dombra szólt, de a résztvevőket ehelyett egy termékbemutatóra vitték. M. Mihályné - számtalan sorstársával együtt - mindössze néhány ezer forinttal indult el a kirándulásra. Mivel az utazásszervező cég tisztában volt azzal, hogy senki nem indul el egy egynapos kirándulásra ennyi készpénzzel, a helyszínen egy másik, szintén cseh tulajdonú pénzügyi társaság rögtön áruvásárlási kölcsönt nyújtott számukra, 45 százalékos kamattal. Ezért az összegért egy "csoda" tisztítógépet vásárolhatott. Ajándékba kapott mellé három fazekat, egy napernyőt, két bőröndöt, és egy késkészletet. A részletfizetés feltételeit csak később, postán küldték ki a számára.

Az asszony elismerte a lapnak, hogy bedőlt az ügynökök csábító trükkjeinek. "Jó páran megbolondultunk, elmezavarodott állapotba kerültünk. Délután öt órakor étlen-szomjan, bóvlikkal felpakolva jöttünk el a csárdából. De, olyan is volt, aki sírva, megalázva menekült ki a teremből".

A takarítógépet néhány nap múlva házhozszállították neki, ahol 100 ezer forintot kellett kifizetnie. A gépről később - már reklamációs időn túl - derült ki, hogy működésképtelen. Amikor az asszony rádöbbent, hogy mekkora balek volt, rögtön a fogyasztóvédőkhöz fordult, de lekéste a nyolcnapos határidőt. Nem akarta kifizetni a fennmaradt közel 500 ezer forintot, de a hitelfolyósító cég beperelte. Mivel a csárdában aláírta a szerződést, a bíróság helyt adott a társaság követelésének.

Megegyezett a bankkal, hogy három havi részletben törleszt, de ezt végül a nyugdíjából nem tudta teljesíteni. Mivel letelt a féléves határidő, megjött a végrehajtó levele is. Kamatos kamattal most 1,3 millió forintra szaporodott a tartozása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az asszony elment a rendőrségre is, de ott is azt mondták neki: nem tehet semmit, hiszen senki nem kényszerítette, hogy aláírja a szerződést. A végrehajtó tanácsára végül újra részletfizetést kért a cégtől.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?