26 °C Budapest

Szégyen: így verték át a nyugdíjast a termékbemutatón

Pénzcentrum
2013. május 11. 11:00

Négy éve nem tud megszabadulni attól az adósságtól egy kiskunfélegyházi asszony, akit friss nyugdíjasként ingyenes kirándulásra invitáltak egy postai szórólapon. A kirándulásról 600 ezer forintos adóssággal tért haza, ami mára már 1,3 millió forintra duzzadt - írja a baon.hu.

Az egynapos kirándulás az Attila dombra szólt, de a résztvevőket ehelyett egy termékbemutatóra vitték. M. Mihályné - számtalan sorstársával együtt - mindössze néhány ezer forinttal indult el a kirándulásra. Mivel az utazásszervező cég tisztában volt azzal, hogy senki nem indul el egy egynapos kirándulásra ennyi készpénzzel, a helyszínen egy másik, szintén cseh tulajdonú pénzügyi társaság rögtön áruvásárlási kölcsönt nyújtott számukra, 45 százalékos kamattal. Ezért az összegért egy "csoda" tisztítógépet vásárolhatott. Ajándékba kapott mellé három fazekat, egy napernyőt, két bőröndöt, és egy késkészletet. A részletfizetés feltételeit csak később, postán küldték ki a számára.

Az asszony elismerte a lapnak, hogy bedőlt az ügynökök csábító trükkjeinek. "Jó páran megbolondultunk, elmezavarodott állapotba kerültünk. Délután öt órakor étlen-szomjan, bóvlikkal felpakolva jöttünk el a csárdából. De, olyan is volt, aki sírva, megalázva menekült ki a teremből".

A takarítógépet néhány nap múlva házhozszállították neki, ahol 100 ezer forintot kellett kifizetnie. A gépről később - már reklamációs időn túl - derült ki, hogy működésképtelen. Amikor az asszony rádöbbent, hogy mekkora balek volt, rögtön a fogyasztóvédőkhöz fordult, de lekéste a nyolcnapos határidőt. Nem akarta kifizetni a fennmaradt közel 500 ezer forintot, de a hitelfolyósító cég beperelte. Mivel a csárdában aláírta a szerződést, a bíróság helyt adott a társaság követelésének.

Megegyezett a bankkal, hogy három havi részletben törleszt, de ezt végül a nyugdíjából nem tudta teljesíteni. Mivel letelt a féléves határidő, megjött a végrehajtó levele is. Kamatos kamattal most 1,3 millió forintra szaporodott a tartozása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az asszony elment a rendőrségre is, de ott is azt mondták neki: nem tehet semmit, hiszen senki nem kényszerítette, hogy aláírja a szerződést. A végrehajtó tanácsára végül újra részletfizetést kért a cégtől.

 

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem