8 °C Budapest

Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. február 10. 17:43

Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak a csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Információink szerint mágnescsíkos kártyákról nyúltak le komoly összegeket. A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2013. 6. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz
Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak - feltételezhetően nemzetközi - csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Volt olyan ügyfél, aki vasárnap reggel azzal szembesült, hogy miközben ő Budapesten aludt, hitelkártyáját Dél-Európában csapolták meg, több százezer forinttal. A károsult azonnal felhívta bankját, ahol nem lepődtek meg az eseten, gyorsan kezelték az ügyet, így minden bizonnyal a pénzintézet állja a kárt.

Már az ATM-nél kifigyelnek! Áruházakban támadnak a bűnözők
Új módszerrel próbálkoznak a bűnözők egy kaposvári nagyáruházban. Már a bankautomatánál kiszemelik következő áldozatukat, és a pénztárig követik, majd az ajtóban várják őt, a parkolóban pedig elveszik a pénzét. Helyi sajtóértesülések szerint többeket is megkárosítottak már ezzel a módszerrel, ami egy egyszerű "trükkel" megelőzhető lenne.

Meddig tartanak a leértékelések? Mikor csitul a plázaláz?
Úgy tűnik, februárra is maradt még muníció a leárazásokban, sőt, az igazán nagy akciókkal ezekben a napokban lehet találkozni a bevásárlóközpontokban. Érdemes kihasználni a következő napokat, mert Valentin-napra várhatóan véget ér a karácsony utáni leértékelési szezon.

Lakásbiztosítás-hét 2013
A magyar otthonok jelentős részére nem kötnek biztosítást, holott az elmúlt időszak statisztikáiból világosan látható, megszaporodtak a gyakran egy élet munkájával megszerzett ingatlanokat tönkretevő káresemények. Sok család megélhetési nehézségek miatt spórol a biztosítási díjakon, pedig nyugalmát havi néhány ezer forintért megteremthetné.

A Pénzcentrum.hu 2013. február 4. és 2013. február 8. között Lakásbiztosítási Hetet tartott, azzal a nem titkolt céllal, hogy olvasóinknak segítsünk a lehető legkedvezőbb árú és leginkább megfelelő lakásbiztosítási szolgáltatás kiválasztásában.

Cikkeink a témában:

Nem törődtek semmivel, úszott a család teljes vagyona

Úgy érzed túl sokat fizetsz? Ez is kerülhet kevesebbe

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Erre csak kevesen gondolnak, amíg meg nem történik a baj

Így lehet sokkal olcsóbb a lakásbiztosításod

"Egy élet munkája veszhet kárba"- Itt a megoldás!

Szabadságra mennél? Riogatás, hogy kevesebb pénzt kapsz
Futótűzként terjedt el a múlt hétvégén a hír, hogy a kevesebb munkanapot tartalmazó hónapokban alacsonyabb, a hosszabbakban pedig magasabb lehet a megállapított munkabér, ha szabadságra megy a dolgozó. Legalábbis így számolt a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (MAKSZOE). Angyal József okleveles adószakértő szerint viszont tévesek az egyesület közleménye nyomán a sajtóban megjelent számítások.

Itt a mentőöv a szabadság kiszámításához, az NGM is válaszolt
Megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzcentrum.hu kérdésére elküldött válaszában, hogy a korábbi írásunkban közöltek szerint kell kiszámolni a havi béresek esetén a szabadságon, betegszabadságon töltött napokra jutó távolléti díjat.

A NAV mindent lát: jól gondold meg, mit hirdetsz a neten!
Fokozottan figyeli idén az adóhatóság a világhálóra felkerülő adatokat - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mai sajtótájékoztatóján. Tapasztalatok szerint arcátlanul hirdetnek az interneten illegálisan forgalmazott termékeket, ennek feltárására egy kiválasztási rendszer is felállt, és több ellenőr specializálódott kifejezetten erre a területre.

Ennyit jelent egy magyar családnak az újabb rezsicsökkentés
A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sőt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm