Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. február 10. 17:43

Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak a csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Információink szerint mágnescsíkos kártyákról nyúltak le komoly összegeket. A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2013. 6. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz
Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak - feltételezhetően nemzetközi - csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Volt olyan ügyfél, aki vasárnap reggel azzal szembesült, hogy miközben ő Budapesten aludt, hitelkártyáját Dél-Európában csapolták meg, több százezer forinttal. A károsult azonnal felhívta bankját, ahol nem lepődtek meg az eseten, gyorsan kezelték az ügyet, így minden bizonnyal a pénzintézet állja a kárt.

Már az ATM-nél kifigyelnek! Áruházakban támadnak a bűnözők
Új módszerrel próbálkoznak a bűnözők egy kaposvári nagyáruházban. Már a bankautomatánál kiszemelik következő áldozatukat, és a pénztárig követik, majd az ajtóban várják őt, a parkolóban pedig elveszik a pénzét. Helyi sajtóértesülések szerint többeket is megkárosítottak már ezzel a módszerrel, ami egy egyszerű "trükkel" megelőzhető lenne.

Meddig tartanak a leértékelések? Mikor csitul a plázaláz?
Úgy tűnik, februárra is maradt még muníció a leárazásokban, sőt, az igazán nagy akciókkal ezekben a napokban lehet találkozni a bevásárlóközpontokban. Érdemes kihasználni a következő napokat, mert Valentin-napra várhatóan véget ér a karácsony utáni leértékelési szezon.

Lakásbiztosítás-hét 2013
A magyar otthonok jelentős részére nem kötnek biztosítást, holott az elmúlt időszak statisztikáiból világosan látható, megszaporodtak a gyakran egy élet munkájával megszerzett ingatlanokat tönkretevő káresemények. Sok család megélhetési nehézségek miatt spórol a biztosítási díjakon, pedig nyugalmát havi néhány ezer forintért megteremthetné.

A Pénzcentrum.hu 2013. február 4. és 2013. február 8. között Lakásbiztosítási Hetet tartott, azzal a nem titkolt céllal, hogy olvasóinknak segítsünk a lehető legkedvezőbb árú és leginkább megfelelő lakásbiztosítási szolgáltatás kiválasztásában.

Cikkeink a témában:

Nem törődtek semmivel, úszott a család teljes vagyona

Úgy érzed túl sokat fizetsz? Ez is kerülhet kevesebbe

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Erre csak kevesen gondolnak, amíg meg nem történik a baj

Így lehet sokkal olcsóbb a lakásbiztosításod

"Egy élet munkája veszhet kárba"- Itt a megoldás!

Szabadságra mennél? Riogatás, hogy kevesebb pénzt kapsz
Futótűzként terjedt el a múlt hétvégén a hír, hogy a kevesebb munkanapot tartalmazó hónapokban alacsonyabb, a hosszabbakban pedig magasabb lehet a megállapított munkabér, ha szabadságra megy a dolgozó. Legalábbis így számolt a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (MAKSZOE). Angyal József okleveles adószakértő szerint viszont tévesek az egyesület közleménye nyomán a sajtóban megjelent számítások.

Itt a mentőöv a szabadság kiszámításához, az NGM is válaszolt
Megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzcentrum.hu kérdésére elküldött válaszában, hogy a korábbi írásunkban közöltek szerint kell kiszámolni a havi béresek esetén a szabadságon, betegszabadságon töltött napokra jutó távolléti díjat.

A NAV mindent lát: jól gondold meg, mit hirdetsz a neten!
Fokozottan figyeli idén az adóhatóság a világhálóra felkerülő adatokat - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mai sajtótájékoztatóján. Tapasztalatok szerint arcátlanul hirdetnek az interneten illegálisan forgalmazott termékeket, ennek feltárására egy kiválasztási rendszer is felállt, és több ellenőr specializálódott kifejezetten erre a területre.

Ennyit jelent egy magyar családnak az újabb rezsicsökkentés
A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sőt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?