Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. február 10. 17:43

Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak a csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Információink szerint mágnescsíkos kártyákról nyúltak le komoly összegeket. A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2013. 6. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Magyar bankkártyákat csapoltak meg: Te is veszélyben lehetsz
Az elmúlt hetekben ismét magyar bankkártyákat támadtak - feltételezhetően nemzetközi - csalók - értesült a Pénzcentrum.hu. Volt olyan ügyfél, aki vasárnap reggel azzal szembesült, hogy miközben ő Budapesten aludt, hitelkártyáját Dél-Európában csapolták meg, több százezer forinttal. A károsult azonnal felhívta bankját, ahol nem lepődtek meg az eseten, gyorsan kezelték az ügyet, így minden bizonnyal a pénzintézet állja a kárt.

Már az ATM-nél kifigyelnek! Áruházakban támadnak a bűnözők
Új módszerrel próbálkoznak a bűnözők egy kaposvári nagyáruházban. Már a bankautomatánál kiszemelik következő áldozatukat, és a pénztárig követik, majd az ajtóban várják őt, a parkolóban pedig elveszik a pénzét. Helyi sajtóértesülések szerint többeket is megkárosítottak már ezzel a módszerrel, ami egy egyszerű "trükkel" megelőzhető lenne.

Meddig tartanak a leértékelések? Mikor csitul a plázaláz?
Úgy tűnik, februárra is maradt még muníció a leárazásokban, sőt, az igazán nagy akciókkal ezekben a napokban lehet találkozni a bevásárlóközpontokban. Érdemes kihasználni a következő napokat, mert Valentin-napra várhatóan véget ér a karácsony utáni leértékelési szezon.

Lakásbiztosítás-hét 2013
A magyar otthonok jelentős részére nem kötnek biztosítást, holott az elmúlt időszak statisztikáiból világosan látható, megszaporodtak a gyakran egy élet munkájával megszerzett ingatlanokat tönkretevő káresemények. Sok család megélhetési nehézségek miatt spórol a biztosítási díjakon, pedig nyugalmát havi néhány ezer forintért megteremthetné.

A Pénzcentrum.hu 2013. február 4. és 2013. február 8. között Lakásbiztosítási Hetet tartott, azzal a nem titkolt céllal, hogy olvasóinknak segítsünk a lehető legkedvezőbb árú és leginkább megfelelő lakásbiztosítási szolgáltatás kiválasztásában.

Cikkeink a témában:

Nem törődtek semmivel, úszott a család teljes vagyona

Úgy érzed túl sokat fizetsz? Ez is kerülhet kevesebbe

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Erre csak kevesen gondolnak, amíg meg nem történik a baj

Így lehet sokkal olcsóbb a lakásbiztosításod

"Egy élet munkája veszhet kárba"- Itt a megoldás!

Szabadságra mennél? Riogatás, hogy kevesebb pénzt kapsz
Futótűzként terjedt el a múlt hétvégén a hír, hogy a kevesebb munkanapot tartalmazó hónapokban alacsonyabb, a hosszabbakban pedig magasabb lehet a megállapított munkabér, ha szabadságra megy a dolgozó. Legalábbis így számolt a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete (MAKSZOE). Angyal József okleveles adószakértő szerint viszont tévesek az egyesület közleménye nyomán a sajtóban megjelent számítások.

Itt a mentőöv a szabadság kiszámításához, az NGM is válaszolt
Megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzcentrum.hu kérdésére elküldött válaszában, hogy a korábbi írásunkban közöltek szerint kell kiszámolni a havi béresek esetén a szabadságon, betegszabadságon töltött napokra jutó távolléti díjat.

A NAV mindent lát: jól gondold meg, mit hirdetsz a neten!
Fokozottan figyeli idén az adóhatóság a világhálóra felkerülő adatokat - derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mai sajtótájékoztatóján. Tapasztalatok szerint arcátlanul hirdetnek az interneten illegálisan forgalmazott termékeket, ennek feltárására egy kiválasztási rendszer is felállt, és több ellenőr specializálódott kifejezetten erre a területre.

Ennyit jelent egy magyar családnak az újabb rezsicsökkentés
A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sőt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem