5 °C Budapest

Lidl: itt a legújabb botrány, pont karácsony előtt

Pénzcentrum
2012. november 14. 11:22

Ismét a támadások célpontjába került a Lidl, mivel az áruházlánc a karácsony közeledtével rénszarvashúst hozott forgalomba brit üzleteiben.

Az angolszász kultúrkörben a Télapó viszi a karácsonyi ajándékot a gyerekeknek, repülő szánkóját pedig rénszarvasok húzzák. A Lidl idén is kiverte a biztosítékot azzal, hogy fagyasztott rénszarvashúst árul az ünnepekre Nagy-Britanniában, díszcsomagolásban. 350 gramm fagyasztott steak 7,99 fontba, azaz 2800 forintba kerül.

A brit sajtó máris azt hangsúlyozza, milyen bizarr ötlet az áruházlánctól, hogy Rudolfot, a kis rénszarvast kínálja az ünnepi asztalra, mivel sok esetben a gyerekek is észreveszik a terméket a boltokban, és ijedten arról kérdezik szüleiket, hogy hozzák majd a Télapó szarvasai az ajándékot, ha közben itt vannak a hűtőszekrényben.

Fotó: Daily Mail

A Lidl szóvivője a Daily Mail című lapnak elmondta, hogy a korábbi években kimondottan népszerű volt a rénszarvashús, ezért döntöttek úgy, hogy idén is forgalmazzák a terméket. Az áruházlánc korábban több más különleges húst is felvett kínálatába (igaz, csak kampányszerűen), így például lehetett kapni náluk fácánt, vaddisznó, őz-és szarvashúst, sőt, fagyasztott gazellaszeleteket is. Magyarországon az IKEA áruházakban lehet rénszarvashúst vásárolni, meglehetősen borsos áron.

Környezetvédők a rénszarvasok vadászatát kritizálják. A modern rénszarvasvadászok ugyanis már helikopterekből és terepjárókból vadásznak az állatokra, és több száz kilométeren keresztül üldözik őket, ezzel szellemi és fizikai szenvedést okozva az állatoknak. Egyes vélemények szerint a rénszarvasok 70 százaléka még azelőtt elpusztul, hogy havat látna.

Nálunk is elindult a karácsonyi láz

A magyar élelmiszer-üzletek, köztük a népszerű diszkontláncok - a Lidl és az Aldi- is elindították már karácsonyhoz, mikuláshoz kapcsolódó kampányukat. A boltokban találkozhatunk már csokimikulásokkal, szaloncukorral, ajándékcsomagokkal, csomagolókkal, szalvétákkal is.

Szakértők szerint az elmúlt évek tapasztalata, hogy a vásárlók számára az áruházi nézelődésben, válogatásban a legfontosabb az ár. Nem véletlen, hogy az elmúlt években decemberben megszaporodtak az árengedmények. A vásárlók az egyre erősebb piacszűkítő nyomás hatására tudatosabbak, válogatósabbak lettek, ami azt jelenti, hogy alaposabban körülnéznek az áruházakban.

Az áruházak weboldalai segítik a válogatást, többen a megvásárolható teljes termékkört is bemutatják, mások csak a nyomtatásban is terjesztett reklámújságot. Egyben minden honlap egyforma, hiszen szinte kivétel nélkül mindegyik felhívja a figyelmet a legfrissebb árengedményekre. A közösségi oldalak is segítenek a tájékozódásban, ahol a vásárlók már egymásnak mondanak véleményt, de a szolgáltatók is a nyomukban vannak.

A karácsonyi reklámok korábban megjelennek, hiszen éles a verseny a vásárlókért, a középpontban az ár van. A vásárlók többet válogatnak, több áruházat megnéznek, szélesebb termékkínálatot bogarásznak végig a vásárlás előtt. Ebben sokat segít az internet is.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?