8 °C Budapest

Újabb mobilcég jöhet Magyarországra

MTI
2012. augusztus 25. 11:37

Megkezdte működését Lengyelországban a Virgin Mobile Central and Eastern Europe mobilszolgáltató vállalat szerdán, írja az MTI. A társaság a későbbiekben Magyarországon is elindítaná szolgáltatását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Richard Branson brit milliárdos mintegy 400 vállalatot felölelő Virgin cégcsoportjának regionális mobilszolgáltató érdekeltsége tervezett kelet-európai terjeszkedése első lépéseként Lengyelországban vezette be feltöltőkártyás mobiltelefon- szolgáltatását.

Kristian Myrup igazgató Varsóban újságírókat arról tájékoztatta, hogy a lengyelországi nyitás után a vállalat Törökországban, Oroszországban, Magyarországon, illetve a térség más országaiban is meg kívánja vetni a lábát.

Lengyelországban a Virgin lesz az ötödik mobilszolgáltató vállalat, és közöttük a harmadik globális márka.

A varsói Audytel piackutató vállalat szerint a Deutsche Telekom érdekeltsége, a T-Mobile az országban 28 százalékos, a France Telecom érdekeltsége, az Orange 29 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik; a belföldi vállalatok közül a Plus 28 százalékos, a Play pedig 14,6 százalékos részesedéssel.

A Virgin Mobile három éven belül legalább egymillió feltöltőkártyás ügyfélre kíván szert tenni Lengyelországban, ahol a 38,2 milliós lakosság 53,1 millió mobiltelefon készüléket használ.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az Arc piackutató vállalat szerint a feltöltőkártyás ügyfeleknek 25 százaléka, mintegy hatmillió felhasználó kész előfizetést váltani kedvezőbb ajánlat esetén.

A Portfolio.hu elemzői véleménye emlékeztet: a hazai mobilpiacon egyre több szolgáltató kínálja termékeit a hangszolgáltatás területén, a három "hagyományos" szolgáltatón (T-Mobile, Telenor, Vodafone) kívül virtuális szolgáltatóként megjelent a Tesco Mobile, saját márkás viszonteladóként pedig többek között jelen van a hazai piacon a Postafon, a Red Bull Mobile és a Lidl feltöltőkártyás márkája a Blue Mobile.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?