4 °C Budapest

Itt a legújabb magyar mobilcég: kik kapják a nagy kedvezményeket?

Pénzcentrum
2012. augusztus 21. 13:08

Mobilinternet-szolgáltatást indít Magyarországon a UPC, erről Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország vezérigazgatója és Császár Zoltán, a mobil üzletág vezetője beszélt egy mai sajtótájékoztatón. Egyelőre az ügyfelek "csupán" adatszolgáltatást vehetnek igénybe, a hangszolgáltatás lehetőségeit a társaság még vizsgálja.

Mobilinternet-szolgáltatást vezet be a UPC, a hazai mobilpiacra virtuális szolgáltatóként lép be. Az elsődleges célcsoport a már meglévő ügyfélbázis, az eddigiek mellett kiegészítő szolgáltatásként vehetik igénybe az ügyfelek az új szolgáltatást. A termékek már mától elérhetők. A nem UPC előfizetők számára is elérhető lesz a szolgáltatás, persze nem annyira vonzó árakon, mint a társaság már meglévő ügyfelei számára.

Mi az az MNVO?
Az MVNO (Mobile Virtual Network Operator) virtuális mobilszolgáltató, amely nem rendelkezik sem saját hálózattal, sem pedig frekvenciával. Mind a hálózatot, mind a frekvenciát a mobilszolgáltatóktól (MNO, Mobile Network Operator) bérlik. Az ügyfelekkel nem a virtuális, hanem a hagyományos mobilszolgáltatók állnak közvetlen kapcsolatban. Virtuális szolgáltatásokat legtöbbször kereskedelmi láncok, pénzügyi vállalatok és alternatív távközlési cégek indítanak.


A Vodafone hálózatát használja a UPC, de az ügyfelek a UPC-vel állnak kapcsolatban, vagyis tisztán MVNO szolgáltatásról van szó szemben a saját márkás viszonteladói modellel, ahol az ügyfelek a hagyományos mobilszolgáltatóval állnak kapcsolatban.

Az új csomagok 1-8 gigabyte közöttiek lesznek és 1500-6500 forint között változik a csomagok ára. Az év végéig több ezer ügyfél választhatja az új szolgáltatásokat a menedzsment várakozásai szerint.

MI az a BR?
A BR (Branded Reseller) rövidítés a saját márkás viszonteladókat jelöli, akik nem rendelkeznek sem saját mobilhálózattal, sem saját frekvenciával, és az ügyfelekkel sem ők, hanem a hagyományos távközlési szolgáltatók állnak kapcsolatban. A saját márkás viszonteladók jutalékot kapnak a mobilszolgáltatóktól az eladott szolgáltatások után. Viszonteladó ma Magyarországon például a Red Bull Mobile, amely a Telenor hálózatát használja, vagy a Postafon, amely a Vodafone-nal karöltve nyújt szolgáltatásokat.


Az új magyarországi szolgáltatás nem újdonság a cégcsoporton belül, Chilében már korábban épített a UPC anyavállalata mobilhálózatot, Hollandiában néhány hónapja indult a szolgáltatás és más országokban is folynak tárgyalások arról, hogy virtuális szolgáltatóként lépjen be a piacra a UPC.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10