11 °C Budapest

Tömény szexualitás: ez a legolvasottabb könyv Magyarországon

Pénzcentrum
2012. augusztus 11. 12:09

Bookline TOP 50 Nem számít ritkaságnak, ha egy régóta várt könyv óriási számban kel el megjelenésekor, de E. L. James A szürke ötven árnyalata című bestsellere minden eddigi elképzelést felülmúlt világszerte. Nem meglepő tehát, hogy a júliusi Top 50 abszolút első helyezettje a szexualitással és szenvedéllyel teli regény, amelyet a dobogón Kádár Annamária Mesepszichológiája és George R.R. Martin fantasyje, a Sárkányok tánca követ. A teljes toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod!

Sejtelmes borító szürke nyakkendővel: mostanra szinte nincs olyan, aki ne tudná, mit takar. Az Egyesült Államoktól Európáig számos ország olvasóit hozta lázba E. L. James A szürke ötven árnyalata című regénye, amely egyszerre hódította meg a romantikus és a szépirodalom rajongóit. A Bookline vásárlói elsők közt vehették kezükbe a könyv magyar kiadását, amely már megjelenése pillanatától dobogós volt, és most el is foglalta sikerlista első helyét.

Meglehetősen nagy kontraszt mutatkozik az 1. és a 2. helyezett között, hiszen Kádár Annamária Mesepszichológia című kötete az érzelmi intelligencia gyermekkorban való fejlesztésével foglalkozik. A gyerektematikájú kiadványok már júliusban is szép számban képviseltették magukat a Top 50-ben: a pszichológiai vonatkozú könyvek közül ebben a hónapban például nagy visszatérő a Faber-Mazlis szerzőpáros Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje című kötete. A gyermekversek és dalok egyik legnagyobb hazai mestere, Gryllus Vilmos fülbemászó Maszkabáljával (1. rész) a 7. helyet érdemelte ki, míg Berg Judit agyafúrt kisegere, Rumini a 22. helyen landolt.

George R. R. Martin A tűz és jég dala-sorozatának ötödik epizódja, a múlt hónapban még első Sárkányok tánca ezúttal a dobogó 3. fokáig jutott, ám hónapok óta tartó sikerszériája töretlen: a világhírű fantasy egyike azoknak a sorozatoknak, amelyeknek mindegyik eddig megjelent kötete megtalálható a Bookline-sikerlistán. A tűz és jég dala nem az egyedüli ilyen bestseller, a hasonlóan népszerű Az éhezők viadala-trilógia mindhárom része ott van a legjobbak között, a romantikus és ifjúsági történetek kedvelői pedig Julia Quinn teljes Bevelstoke-trilógiájának, illetve Leiner Laura Szent Johanna Gimi-sorozatának szavaztak bizalmat.

A romantika és az izgalom remekül megfér egymás mellett, ezt a kombinációt pedig az olvasók különösen kedvelik - legalábbis ezt bizonyítják az élmezőny 4. és 6. helye között tanyázó regények. Tasmina Perry Sztárok ügyvédje című könyve egy gyönyörű ügyvédnő veszélyes kalandjairól mesél, a Fejős Éva-féle Karibi nyár új megvilágításba helyezi a titok fogalmát, míg M. C. Beaton krimijében, az Agatha Raisin-sorozat aktuális epizódjában a hősnő egy életveszélyes esküvő kellős közepén találja magát. És ha már Agatha: a lista 38. helyén a krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie is képviselteti magát A titkos ellenfél című regényével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem