0 °C Budapest

2,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. április 14. 16:32

November óta halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, a héten már 2 565 millió forint volt a tét.

Mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu szombat este élőben közvetítette az Ötöslottó sorsolását.A nyerőszámokért kattints ide >>


1957 óta tartja lázban Magyarországot az Ötöslottó. Generációk nőttek fel az első sorsolás óta, sokan közülük a játék szeretete mellett a "biztos befutó" nyerőszámokat is örökül hagyták az utódokra. A játék töretlen népszerűségében nem kis szerepe van a csábító nyereményeknek, ezek közül is leginkább az öt találatért járó jackpotnak, mely (a többi nyerőosztály nyereményeivel együtt) 1991 óta halmozódhat - azaz amennyiben nem születik telitalálat egy sorsoláson, a nyeremény átkerül a következő sorsolásra (természetesen ugyanabban a nyerőosztályban).

A nyeremények reményében a lottózók hétről hétre több millió játékkal próbálnak szerencsét. Minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Nem volt ez véletlen: a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt. Napjainkban a heti átlag 3,5 millió játék, ám a főnyeremény halmozódása és akciók hatására a szám emelkedik: az elmúlt héten például több mint 6 millió játékot vásároltak!


Az Ötöslottó 55 éves történelme során 449 telitalálat született. A öttalálatosokban leggazdagabb sorsolásként az 1991. évi 21. heti sorsolást könyvelhetjük el, mely 13 db telitalálatot eredményezett. A dobogó második és harmadik helyezettje is említésre méltó (nincs is nagy különbség köztük): 3,4 és 3,5 milliárd forintról van szó.

Amennyiben ezen a héten egy szelvényen jelölik meg mind az öt nyertes számot, a főnyeremény a negyedik legnagyobbként kerül be krónikánkba.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58