2,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. április 14. 16:32

November óta halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, a héten már 2 565 millió forint volt a tét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu szombat este élőben közvetítette az Ötöslottó sorsolását.A nyerőszámokért kattints ide >>


1957 óta tartja lázban Magyarországot az Ötöslottó. Generációk nőttek fel az első sorsolás óta, sokan közülük a játék szeretete mellett a "biztos befutó" nyerőszámokat is örökül hagyták az utódokra. A játék töretlen népszerűségében nem kis szerepe van a csábító nyereményeknek, ezek közül is leginkább az öt találatért járó jackpotnak, mely (a többi nyerőosztály nyereményeivel együtt) 1991 óta halmozódhat - azaz amennyiben nem születik telitalálat egy sorsoláson, a nyeremény átkerül a következő sorsolásra (természetesen ugyanabban a nyerőosztályban).

A nyeremények reményében a lottózók hétről hétre több millió játékkal próbálnak szerencsét. Minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Nem volt ez véletlen: a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt. Napjainkban a heti átlag 3,5 millió játék, ám a főnyeremény halmozódása és akciók hatására a szám emelkedik: az elmúlt héten például több mint 6 millió játékot vásároltak!


Az Ötöslottó 55 éves történelme során 449 telitalálat született. A öttalálatosokban leggazdagabb sorsolásként az 1991. évi 21. heti sorsolást könyvelhetjük el, mely 13 db telitalálatot eredményezett. A dobogó második és harmadik helyezettje is említésre méltó (nincs is nagy különbség köztük): 3,4 és 3,5 milliárd forintról van szó.

Amennyiben ezen a héten egy szelvényen jelölik meg mind az öt nyertes számot, a főnyeremény a negyedik legnagyobbként kerül be krónikánkba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07