14 °C Budapest

2,5 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2012. április 14. 16:32

November óta halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, a héten már 2 565 millió forint volt a tét.

Mutatjuk a számokat
A Pénzcentrum.hu szombat este élőben közvetítette az Ötöslottó sorsolását.A nyerőszámokért kattints ide >>


1957 óta tartja lázban Magyarországot az Ötöslottó. Generációk nőttek fel az első sorsolás óta, sokan közülük a játék szeretete mellett a "biztos befutó" nyerőszámokat is örökül hagyták az utódokra. A játék töretlen népszerűségében nem kis szerepe van a csábító nyereményeknek, ezek közül is leginkább az öt találatért járó jackpotnak, mely (a többi nyerőosztály nyereményeivel együtt) 1991 óta halmozódhat - azaz amennyiben nem születik telitalálat egy sorsoláson, a nyeremény átkerül a következő sorsolásra (természetesen ugyanabban a nyerőosztályban).

A nyeremények reményében a lottózók hétről hétre több millió játékkal próbálnak szerencsét. Minden idők legtöbb alapjátékát, több mint 14,5 millió darabot 2003 novemberében küldték játékba. Nem volt ez véletlen: a halmozódás történetének leghosszabb, 38 hetes időszaka végén a tét minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereménye, 5 092 890 758 forint volt. Napjainkban a heti átlag 3,5 millió játék, ám a főnyeremény halmozódása és akciók hatására a szám emelkedik: az elmúlt héten például több mint 6 millió játékot vásároltak!


Az Ötöslottó 55 éves történelme során 449 telitalálat született. A öttalálatosokban leggazdagabb sorsolásként az 1991. évi 21. heti sorsolást könyvelhetjük el, mely 13 db telitalálatot eredményezett. A dobogó második és harmadik helyezettje is említésre méltó (nincs is nagy különbség köztük): 3,4 és 3,5 milliárd forintról van szó.

Amennyiben ezen a héten egy szelvényen jelölik meg mind az öt nyertes számot, a főnyeremény a negyedik legnagyobbként kerül be krónikánkba.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem