2 °C Budapest

Októbertől már vásárolhatsz a budai luxusplázában

Pénzcentrum
2012. március 24. 11:04

Finisbe érkezett a XII. kerületben lévő Hegyvidék Központ megvalósítása azzal, hogy hivatalosan is szerkezetkész az épület. 2012 egyetlen új modern kiskereskedelmi fejlesztése a tervek szerint október közepén nyitja meg kapuit.

A 6900 négyzetméter kiadható területtel rendelkező egység, melyből 5300 nm üzlethelyiség és 1600 nm az iroda, az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központja, mely jelenleg BREEAM "Very Good" előminősítéssel rendelkezik.


Az Apor Vilmos téren, a korábban is már piacként működő, de minőségileg leromlott területen a tervek szerint egy multifunkciós beruházás valósul meg. A fejlesztés jelen szakaszában a beruházó úgy tervezi, hogy az 5300 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet 20 és 200 nm közötti egységekként adja bérbe, leszámítva a majd 1200 nm-en működő, mágnesbérlőnek számító élelmiszerüzletet. A fejlesztés legfelső szintjét, 1600 nm-et, pedig bérirodaként hasznosítanák.


Az eddigi információk szerint az üzlethelyiségek mintegy 80%-a már bérlőre talált, míg az irodaszint közel egyharmadára van már komoly érdeklődő. A legfontosabb bérlők között érdemes megemlíteni az OTP-t, amely itt nyitja meg a kerületi központi fiókjat, továbbá a CBA Prímát, valamint aláírt már a Bortársaság, a Líra Könyvesbolt, a Príma Pék, a Semiramis Kávézó, a Rue d'Avignon francia cukrászda, a Petit Pan szendvicsbár, a Brandt Virág, Culinaria Hegyvidék, a DR+Med patika, a Happy Box, a Travel del Mar utazási iroda, az Írisz Szalon, egy prémium zöldség-gyümölcs bolt és a Wolford. Bár a cég képviselőinek elmodása szerint egyelőre kizárólag magyar tulajdonú cégek írták alá a szerződéseket, várható még egy nagyobb drogéria megjelenése is, melynek kilétéről egyelőre nem tudni többet, de sejtéseink szerint, amennyiben tényleg költözik drogéria az üzletházba, az lehet az első nem magyar tulajdonú vállakozás a központban.


Az összességében több mint 4 milliárd forintos projektet a Hypo Noe Gruppe Bank AG osztrák bank finanszírozta. Noah M. Steinberg, a fejlesztő WING Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre úgy nyilatkozott, hogy a válság előtt megszokottnál jóval nagyobb arányú önerőt és jelentős előbérletet kellett felmutatniuk ahhoz, hogy megkapják a szükséges forrást. Mucsi György, a WING kereskedelmi fejlesztésekért is felelős vezérigazgató-helyettese az alapkőletétel alkalmával azonban konkrétumokat is említett, miszerint a nehéz időkre való tekintettel, a manapság sarkalatos kérdésnek számító finanszírozás megszerzéséhez 30%-os önerőre és ugyanekkora szerződött előbérletre volt szükség, amit a fejlesztő sikeresen teljesített is.

A fenntarthatóságot, energiahatékonyságot, környezetvédelmet előtérbe helyező fejlesztésben 20 és 35 euró/nm között bérelhetünk üzlethelyiséget, valamint 15 euró/nm-ért juthatunk, akár már egy 50 nm-es irodához. A vásárlókat pedig összesen 50 üzlet és 190 parkolóhely fogadja majd.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03