15 °C Budapest

Még több kérdőjel: a Lidl szerint rendben voltak az ásványvizek

Pénzcentrum
2012. január 13. 18:03

A Lidl Magyarország vásárlói és a lakosság megnyugtatására mikrobiológiai vizsgálatokat kezdeményezett a Aqua Pet Kft. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavas és szénsavmentes természetes ásványvizekre - tájékoztatta lapunkat az üzletlánc.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Lidl Magyaroszág a 2012. január 10-én a sajtóban megjelent információkra reagálva, miszerint a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóságának vizsgálati eredménye szerint a Pannon Aqua '95 Zrt. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszerelésben, 2012. november 25-ei minőségmegőrzési idővel, coliform baktériummal szennyezett, azon túl, hogy megkezdte azok visszahívását, mikrobológiai vizsgálatokat kezdeményezett a vásárlók tájékoztatására és megnyugtatására.

Bővebben az ügyről: Nagy ásványvízbotrány: megszólalt a Lidl és a SPAR

A Lidlnél kapható, a Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre mikrobiológiai vizsgálatot kért coliform baktériumra a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumától. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, melyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult.

A gyártó Aqua-Pet Kft. a Lidlhez eljuttatta az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigénés és Vízbiztonsági Főosztályának jegyzőkönyveit, amelyek szintén a kifogásolt, 2012. november 25-ei lejárati szavatosságú Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszereléséből történt háromszori mintavétel coliform baktériumra történt vizsgálatának eredményeit tartalmazzák, melyek mindhárom esetben negatív eredménnyel zárultak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint írják, a Lidl Magyarország szigorú minőségellenőrzési és minőségbiztosítási rendszert üzemeltet, minden termékének maximális biztonságosságára törekedve. A Lidl beszállítóinak emelt szintű IFS minőségbiztosítási rendszerrel kell rendelkeznie, valamint a termékeket évente több alkalommal is szúrópróba szerűen, melyeket független, akkreditált intézetekben és laboratóriumokban mikorbiológiai és analitikai teszteknek vet alá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00