-2 °C Budapest

Még több kérdőjel: a Lidl szerint rendben voltak az ásványvizek

Pénzcentrum
2012. január 13. 18:03

A Lidl Magyarország vásárlói és a lakosság megnyugtatására mikrobiológiai vizsgálatokat kezdeményezett a Aqua Pet Kft. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavas és szénsavmentes természetes ásványvizekre - tájékoztatta lapunkat az üzletlánc.

A Lidl Magyaroszág a 2012. január 10-én a sajtóban megjelent információkra reagálva, miszerint a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatóságának vizsgálati eredménye szerint a Pannon Aqua '95 Zrt. által gyártott Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszerelésben, 2012. november 25-ei minőségmegőrzési idővel, coliform baktériummal szennyezett, azon túl, hogy megkezdte azok visszahívását, mikrobológiai vizsgálatokat kezdeményezett a vásárlók tájékoztatására és megnyugtatására.

Bővebben az ügyről: Nagy ásványvízbotrány: megszólalt a Lidl és a SPAR

A Lidlnél kapható, a Pannon-Aqua forrásból származó, szénsavas és szénsavmentes Saguaro Pannon-Aqua természetes ásványvizekre mikrobiológiai vizsgálatot kért coliform baktériumra a független, akkreditált Wessling Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumától. Minden, a Lidlnél megtalálható minőségmegőrzési idővel rendelkező vízből, összesen 63 darab akkreditált mintavétel történt, melyek vizsgálata a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra nézve negatív eredménnyel zárult.

A gyártó Aqua-Pet Kft. a Lidlhez eljuttatta az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigénés és Vízbiztonsági Főosztályának jegyzőkönyveit, amelyek szintén a kifogásolt, 2012. november 25-ei lejárati szavatosságú Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz kétliteres kiszereléséből történt háromszori mintavétel coliform baktériumra történt vizsgálatának eredményeit tartalmazzák, melyek mindhárom esetben negatív eredménnyel zárultak.

Mint írják, a Lidl Magyarország szigorú minőségellenőrzési és minőségbiztosítási rendszert üzemeltet, minden termékének maximális biztonságosságára törekedve. A Lidl beszállítóinak emelt szintű IFS minőségbiztosítási rendszerrel kell rendelkeznie, valamint a termékeket évente több alkalommal is szúrópróba szerűen, melyeket független, akkreditált intézetekben és laboratóriumokban mikorbiológiai és analitikai teszteknek vet alá.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19