3 °C Budapest

Kitört a háború: albán pékektől tartanak a magyarok

2012. január 12. 09:34

250-300 albán pékség van Magyarországon, de piaci részesedésük nagysága ismeretlen - mondta el a Magyar Nemzetnek Werli József. A Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára hozzátette: ez nem jelentene semmiféle problémát, amennyiben ezek a társaságok is betartanák a hazai pékségekre vonatkozó higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat.

Magyarországon megközelítőleg 1300 pékség található, ebből 1000-1050 a magyar vállalkozás. Ezen felül mintegy 1800-2000 látványpékség is működik. Werli József a Magyarországon működő albán pékségek számát 250-300-ra tette, azonban piaci részesedésükről nem tudott pontos információkkal szolgálni a főtitkár.

Werli József szerint ez nem jelentene semmiféle problémát, amennyiben ezek a társaságok is betartanák a hazai pékségekre vonatkozó higiéniai, technológiai és munkaügyi szabályokat. A Magyar Pékszövetségnél úgy tudják, hogy a hazai élelmiszer-biztonsági és munkaügyi hatóság szakemberei tavaly célzott ellenőrzéseket tartottak az albán pékségekben.

Werli József beszámolt arról is, miután a sütőipari vállalkozások költségei tavaly folyamatosan emelkedtek, előreláthatólag drágul majd a kenyér és más sütőipari termékek ára is. Ugyanakkor a változás mértéke és időpontja a vállalkozások és kereskedők közötti megállapodástól függ.

 

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06