23 °C Budapest

Bookline Top 50: mi volt a kedvenc könyvünk karácsonykor?

Pénzcentrum
2012. január 8. 15:03

Férfias küzdelem a fa alatt 2011 decemberében bebizonyosodott, hogy igazi biztonsági játékosok a magyar ajándékozók: a legtöbb karácsonyi ajándékcsomagba már korábbi hónapokban is sikeresen futó könyvek kerültek. Frei Tamás elsöprő sikerű botrányregénye, A Bankár léphetett az ünnepi dobogó legtetejére, Walter Isaacson Steve Jobs életrajza c. könyve a második helyet, míg a Kepes András tollából származó Tövispuszta a bronzérmet tehette zsebre 2011. december 31-én.

Biztosra mentünk ajándékaink beszerzésekor 2011 karácsonyán, hiszen olyan könyvek kerültek a legtöbb magyar bevásárlókosárba decemberben, melyek már korábban is sikeresen futottak a Bookline Top 50-es olvasói sikerlistáján: míg az első 10-be csupán két újdonság tudott felkapaszkodni, addig az ötödik tízesben 8 új könyv szerepelt - tájékoztatta lapunkat a Bookline.

Frei Tamás már novemberben bebiztosította aranyérmét a bestsellerek versenyében, így az ünnepek alatt ő bonthatott pezsgőt A Bankár döbbenetes sikerére. Nem okozott nagy meglepetést a második helyezett sem: mivel az IT-mágus Steve Jobs titkaira a fél világ kíváncsi, Walter Isaacson személyes beszámolókkal tarkított életrajzi írása GPS nélkül is könnyen eltalált az inspirációra éhező magyar olvasók karácsonyfája alá. A szépirodalom is képviseltetni tudta magát az ünnepi dobogón: Kepes András Tövispuszta című családregénye már 3. hónapja tartani tudta magát a legjobbak között: decemberben a 3. helyen örülhetett az ajándékozók választásának.

A gőzölgő halászlé és fényesre sült beiglirudak mellett - meglepő módon - viszonylag kevés gyermekkönyvet és gasztro-irodalmat csomagoltunk ki az ünnepek alatt. A legnépszerűbb mesekönyv, Varró Dániel Akinek a foga kijött c. mondókagyűjteménye a 24. helyen áll, mellette csak három másik kicsiknek szóló könyv szerepel kedvenc magyar szerzőinktől. A gasztrobloggerek közül Vrábel Krisztina került ki győztesen: a Főzd magad c. könyv sikere talán éppen annak a trendnek köszönhető, hogy egyre többen igyekszünk házilag és mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül elkészíteni tányérra való finomságainkat.

S hogy mennyire biztonsági játékosok a magyar ajándékozók, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a decemberi sikerlistára olyan könyvek is újra fel tudtak kúszni, melyek több hónappal ezelőtt vagy akár még 2010-ben lettek kedvenceink. Így például Stieg Larsson trilógiájának mindhárom része A tetovált lánnyal az élen, illetve Hahner Péter történelmi tévhiteket leleplező két írása is második fénykorát élte az év utolsó hónapjában. Frei Tamás "bankárának" is sikerült magával rántania a riporter 2010-es bestsellerét a lista elejére, így A Megmentő az előkelő 7. helyet zsebelhette be decemberben. Stieg Larsson mellett egyedül Fábián Jankának sikerült a triplázás a decemberi mezőnyben: Emma-könyveivel, illetve új regényével, Az angyalos házzal három alkalommal szerepel a Bookline Top 50 sikerlistáján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legolvasottab 25 könyv

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem