27 °C Budapest

130 millió forint egy tányérért? Megvették

Pénzcentrum
2011. december 8. 12:04

Könnyen lehet, hogy magyar házak padlásán, pincéjében is lapulnak olyan kincsek, mint az a díszes tányér, amit nemrég találtak Skóciában. A reneszánsz műtárgy szép összeget hozott tulajdonosainak.

Egy családi ház lomtalanításkor találták azt a 16. századi majolika tányért, amely 391 ezer fontért, azaz 137 millió forintért talált új gazdát nemrég egy Edinburgh-i aukción.

A szakértők évtizedek óta nem találkoztak ilyen jó állapotban levő reneszánsz dísztányérral - így fordulhatott elő, hogy hatalmas érdeklődés mutatkozott a Lyon & Turnball cég által szervezett aukció iránt. Az anonimitását megőrző eladónak persze fogalma sem volt arról, mekkora kincs van a birtokában.

Fotó: Daily Mail

A műtárgyat Francesco Xanto Avellinek tulajdonítják: az 1486-ban született itáliai reneszánsz művész munkáját az eladó felmenői 1894 és 1916 között vásárolhatták Olaszországban.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?