10 °C Budapest

Kutyakaján él a nyomorgó magyar nyugdíjas

Pénzcentrum
2011. december 2. 13:07

Megdöbbentő jelenség tapasztalható Somogyban: állateledel-konzervre fanyalodnak a kisnyugdíjasok, ha fogytán a nyugdíjuk. Sokan fagyasztott kutyaételt, például lábat, csirkenyakat vásárolnak.

Döbbenetes jelenségről számolt be a Somogy Online c. lap: egyre több kisnyugdíjas vásárol állateledelt - saját fogyasztásra. Az idősek leginkább azért kényszerülnek erre, mert így legalább akkor is kerül valamilyen húsféle az asztalra, ha már fofytán a nyugdíj. A konzervek általában 400 és 1200 grammos kiszerelésben kaphatóak, az áruk néhány száz forinttól több ezerig is terjedhet.

A lapnak nyilatkozó állatorvos szerint elég szigorú egészségügyi szabályok szerint készítik az állati fogyasztású termékeket, mégis más a végeredmény, mint a humánnál. Azok a vágóhídi melléktermékek kerülnek a konzervekbe, melyeket emberi fogyasztásra már nem használnak fel. Persze vannak olyan konzervek is, amelyek valódi színhúsból vannak, ezek a jobb minőségűek, melyek meglehetősen drágák.

Az is gyakori, hogy az emberek fagyasztott kutyaételt, például lábat, csirkenyakat vásárolnak. Ezek általában darabolás hibásak, esetleg toll maradt rajtuk, tehát nem felelnek meg a szabványoknak.

Egy kilogramm állati fogyasztásra szánt csirkeláb például kilogrammonként mintegy 180 forintba kerül, mindezt a hentesnél hozzávetőlegesen 400 forintos kilónkénti áron vehetjük meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Menekülnek jéghideg otthonaikból a magyar kisnyugdíjasok

Mint arról korábban a Szivatós blog is beszámolt, gyakori jelenség, hogy távolsági buszokra menekülnek jéghideg otthonaikból a kisnyugdíjasok, akiknek ingyenes az utazás ezeken a közösségi közlekedés járatain. Egy buszsofőr elmondta, hogy a hidegben egyre több regisztrációs jegyet ad ki, gyakori, hogy a közlékeny beszélgetni vágyó öregek el is panaszolják neki, hogy "jobb a buszon ülni melegben, mint a hideg lakásban".

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40