18 °C Budapest

Így lehet elkölteni egy perc alatt 350 ezer eurót

Pénzcentrum
2011. november 28. 13:37

Európában a mai nap lesz a legforgalmasabb az online vásárlások tekintetében - olvasható a Visa Europe előrejelzésében. A vállalat több mint 510 millió euró értékű online vásárlásra számít a társaság által forgalmazott plasztik kártyákon, s ennek a 80 százaléka várhatóan betéti kártyán történik majd.

A számítások szerint percenként 350 ezer eurót költenek a vásárlók, és a csúcsot a déli órákban éri el a forgalom, 13 és 14 óra között. A második csúcs 19 óra körül várható, miután a fogyasztók hazaérnek a munkából. A társaság rendszere a "mega hétfőn" várhatóan közel 7 millió tranzakciót dolgoz majd fel, ami percenként 4800 tranzakciót jelent. Ez a magas tranzakciószám főleg annak köszönhető, hogy a karácsony közeledtével a vásárlók egyre inkább az interneten keresztül bonyolítják vásárlásaikat.

"A "mega hétfő" alatt több mint 510 millió euró értékű tranzakciót jósolunk Európában, ami 2010-hez képest 14 százalékos növekedést jelentene. Mivel minden ötödik Visa kártyás vásárlás online történik, és folyamatosan figyeljük azoknak a tranzakcióknak a volumenét, melyeket a Visa rendszere dolgoz fel, átfogó képet kaphatunk a fogyasztók vásárlási szokásairól." - mondta Dr. Steve Perry, a Visa Europe ügyvezető alelnöke.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18