20 °C Budapest

Bebukták a magyar újgazdagok: simán átverik őket a hamis ékszerekkel

2011. október 18. 09:04

Rengeteg hamis drágakő érkezik a magyar piacra - ezek sokszor a természetes kövekkel azonos áron kelnek el - írja a Világgazdaság.

Ömlenek az országba a szintetikus vagy a kis értékű, sérült, de az ügyes technikáknak köszönhetően hibátlannak látszó, természetes drágakövek. Megjelent a piacon a szintetikus gyémánt is. Ezek sokszor a természetes drágakövekkel megegyező áron kelnek el.

Szakértők szerint a magyar vásárlókat könnyű megtéveszteni, "az újgazdagoknak sem ízlése, sem vásárlási kultúrája nincs". Az sem ritka, hogy a kereskedőket is átverik, mivel nekik sok esetben nincs olyan eszközük, amellyel leleplezhetnék a csalást. Így aztán Magyarországon sokan olyan rubint viselnek ékszer gyanánt, amelynek karátjáért 13 ezer dollárt fizettek, holott csak ezer forintot ér, mivel szintetikus termék. A Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők szerint a zafírtulajdonosok sem lehetnek igazán nyugodtak.

A szintetikus gyémánt legnagyobb piaca Amerika, ahol a vőlegények kötelező eljegyzési ajándékként az anyagi helyzetét mutató értékes gyémántköves gyűrűt ajándékoznia.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?