27 °C Budapest

Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

2011. szeptember 11. 08:07

Újdonság a Bookline TOP 50 élmezőnyében Kilenc könyvsorozat, rengeteg romantika, tengernyi mesekönyv és még több pszichológiai írás tarkította a magyar olvasók bevásárló-listáját az utolsó nyári hónapban. A legcsillogóbb érmet a Bagdy-Bishop-Böjte-Rambala szerzőnégyes Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés c. szociálpszichológiai írása vihette el, a második helyen a "veteránnak" számító Nora Roberts végzett a Kézfogó-sorozatának befejező, Mindörökkön örökké címet viselő kötetével, míg a "legbronzosabb színnel" George R. R. Martin büszkélkedhet A tűz és jég dala 2. részéért: a Királyok csatája az előkelő harmadik helyet kasszírozta be augusztusban - derül ki a Bookline TOP 50 könyves sikerlista legfrissebb adataiból.

Úgy tűnik, a hazai sztárpszichológusoknak ismét sikerült hidat verniük a magyar lélekbúvárok könyvespolcához, hiszen a Bagdy Emőke, Beata Bishop, Böjte Csaba és Rambala Éva szerzőnégyes által szerkesztett Hidak egymáshoz - Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés c. kapcsolati terápiával foglalkozó írás egyből a dobogó legmagasabb fokán találhatta magát. Nora Roberts sem panaszkodhat, hiszen a nyári esküvőszezon neki is meghozta a sikert: a Kézfogó-regénysorozat negyedik és egyben befejező darabjával, a Mindörökkön örökké c. kötettel a második helyen végzett, míg a sorozat további két kötete a jól megérdemelt 4. és 11. helyet teheti zsebre. A bronzérmes is egy nagy "öreg" lett: George R. R. Martin A tűz és jég dala sorozat második részével érdemelte ki ezt a helyet, a sorozat további három alkotása pedig az 5., a 6. és a 12. helyeket őrzi.

Meglepő tehát a sorozatok egyre nagyobb térhódítása a múlt havi sikerlistában is: a már említett két szerzőn kívül további 7 író is több részes sikerkönyvekkel bombázza a magyar olvasókat. Richelle Mead a Vámpírakadémia 6. részével, A végső áldozat c. kötettel a 7. legjobb pozíciót csípte el, a Hugg-Blau szerzőpáros Suttogó-sorozatnak nevezett csecsemőgondozási könyvei a 13., a 33. és a 36. helyen állnak, míg Laura Leiner: A Szent Johanna gimi című tiniknek szóló sorozatának 5. részével a 16. helyen áll. Azonban nemcsak ők villoghatnak többszörös pozícióbirtoklással: Bartos Erika négy ízben, a skandináv író-fenomén, Stieg Larsson három alkalommal, míg Berg Judit "Ruminije" kétszer tűnik fel a bestseller listán.

Meglepetések nélkül persze augusztusban sem maradtunk: Agatha Christie immár sokadik fénykorát élve ismét beküzdötte magát az olvasók kegyeibe - A barna ruhás férfi című detektívregénye a 8., míg a Chimneys titka a 30. hellyel erősíti a legfrissebb sikerlistát. Egy másik nagy visszatérőt is meg kell említenünk: a 80-as évek egyik legkedveltebb rajzfilmsorozata, a Misi mókus kalandjai könyv formájában tért vissza a gyerekszobákba: Tersánszky Józsi Jenő azonos című illusztrált mesekönyve a 45. lett a toplistában. Rhonda Byrne is biztosan ismeri a bestseller írás titkos receptjét, hiszen idén augusztusban a világszerte milliós példányszámban elkelt A Titok c. önsegítő könyve lépett előre a legtöbbet (összesen 28 helyet), míg Szalai Vivien a magyar luxusprostituáltakról szóló könyvével esett a legnagyobbat vissza( 40 helyet).

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?