21 °C Budapest

Egy hétig sem bírnánk magyar fizetésből a legdrágább városokban

2011. augusztus 20. 10:07

Zürich és Genf a 3 legdrágább város között szerepel a svájci UBS bank éves felmérése szerint, frankhiteleseknek így nem biztos, hogy jó megoldás Svájcba költözni. Budapest csak a 48.a listán, Varsó után, de Prága előtt. Hol a legjobb élni?


A tanulmány 122 áru és szolgáltatás árát hasonlította össze világszerte, 72 nagyvárost vizsgálva. A legdrágább város Oslo, ahol átlagosan 85 százalékkal drágább az élet, mint itthon. A lista legolcsóbb városa viszont Mumbei, ahol az élet majd feleannyiba kerül, mint egy budapesti háztartásnak.


Az átlagkeresetek is nagyban eltérnek a különböző országok között, itt egy kicsit lejebb szerepel csak Budapest, az 50. helyen találjuk meg. Egy átlag new york-i bérének 24 százalékát keressük meg, míg az árakban csak 30 százalék eltérés van.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?